پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
پنج شنبه13 ارديبهشت 1403     Thursday, May 2, 2024
گزارش وب سایت اسمیترز از بازار رو به رشد چاپ دیجیتال؛

پررونق ترین بخش های چاپ دیجیتال

ارزش صنعت چاپ دیجیتال در سال 2023، 230.5 میلیارد دلار تخمین زده شده است که با این رقم، چاپ دیجیتال یک چهارم از ارزش کل صنعت چاپ و بسته بندی را دربرمی گیرد. آخرین آمارهای مربوط به سال 2022 نشان می دهد که چاپ جوهرافشان، 62.4 درصد از حجم کل چاپ دیجیتال را شامل شده و تولید کننده ی 61.4 درصد از ارزش کل این بازار بوده است. این رقم در سال 2023، به حجم 77.5 درصد و ارزش 74.1 درصدی رسیده است.

تحقیقات بازار چاپ دیجیتال، آینده ی این صنعت را روشن و پررونق توصیف می کند. در دنیای امروز که روند تولید و بازار، هرچه بیشتر به سمت دیجیتالی شدن سوق پیدا می کند، انتظارت مشتری نهایی و وضعیت اقتصادی بازاها، مهمترین عامل رشد یا محدودیت در این صنعت محسوب می شود.

یکی دیگر از عوامل رشد سریع و گسترده ی بازار، فعالیت تولیدکننده های سیستم ها و فناوری ها در این حوزه است. سیستم های مدرن و پیشرفته در زمینه ی چاپ، جریان کاری و سیستم های عملیات تکمیلی نوین، مهمترین نقش را در موفقیت بازار صنعت چاپ خواهند داشت. تجهیزات جوهرافشان و الکتروفوتوگرافی، تاثیرگذارترین بخش های صنعت چاپ دیجیتال هستند که در کنار مرکب ها، تونرها و بسترهای چاپ، به تحول و بهبود مستمر ادامه می دهند.

تاثیر کرونا بر ارزشمندی چاپ دیجیتال
شیوع ویروس کووید 19 و همه گیری آن در جهان در کنار تمام بدی ها و محدودیت هایش، یک مزیت ویژه برای چاپ دیجیتال داشت و آنهم این بود که در دوران همه گیری که صنعت چاپ و بسته بندی با کمبود شدید نیروی کار و همچنین کمبود زمان برای تحویل سفارشات مواجه بود، و در زمانی که روش های سنتی چاپ در زمان بحران، کارآمدی خود را از دست داده بودند، چاپ دیجیتال به همه ثابت کرد که با مزیت هایی مثل جریان کاری اتوماتیک، سفارش بر حسب تقاضا و سرعت بالای تحویل سفارش، برگ برنده ی مهمی نسبت به رقبای سنتی خود دارد. حالا با پایان همه گیری، بازار صنعت چاپ همچنان از تولید انبوه سفارشات فاصله می گیرد و هرچه بیشتر به تولید با تیراژ پایین اما متنوع متمایل شده است و این ویژگی تماما به نفع چاپ دیجیتال تمام می شود. ارزش بازار چاپ دیجیتال در سال 2022، 136.7 میلیارد دلار تخمین زده شده و پیش بینی می شود که این رقم تا سال 2032، با نرخ رشد مرکب سالانه 5 درصدی، به توسعه ی خود در صنعت چاپ ادامه دهد.

پرچم داران چاپ دیجیتال
به طور کلی، می توان به پنج کشور به عنوان پرچم داران صنعت چاپ اشاره کرد: آمریکا، چین، کره ی جنوبی، آلمان و بریتانیا. کشور آمریکا در سال 2022، 31.1 درصد از بازار جهانی چاپ دیجیتال را در دست داشته است. اما با رشد اقتصادی و فناوری در کشورهای دیگر مخصوصا چین، انتظار می رود که در بازه ی زمانی ده ساله ی 2022 تا 2032، آمریکا به تدریج کمی از سهم خود از بازار را به این کشورها واگذار کند. با این اوصاف، انتظار می رود که در سال 2032، سهم آمریکا از بازار صنعت چاپ دیجیتال، به 24.6 درصد تنزل پیدا کند.

کشور چین یکی از پررونق ترین بازارهای صنعت چاپ را در اختیار دارد و به نظر می رسد که این بازار در این بازه ی زمانی ده ساله، همچنان وسیع تر شود. ارزش بازار چین در سال 2022، 16.8 درصد تخمین زده شده است ولی انتظار می رود که بازار این کشور تا سال 2032، با رشد 5 درصدی به 21.8 درصد برسد.

انتظار می رود که سه کشور کره ی جنوبی، آلمان و بریتانیا در این بازه ی زمانی، نسبت به دو کشور آمریکا و چین، تغییرات جزئی تری داشته باشند. تخمین های بازار نشان می دهد که ارزش بازار چاپ دیجیتال در کره ی جنوبی، از رقم  8.2 درصد در سال 2022، به 6.3 درصد در سال 2032 خواهد رسید. همچنین انتظار می رود که آلمان، در بازه ی زمانی 2022 تا 2032، سهم 4.7 درصدی خود از این بازار را کماکان حفظ کند. ارزش بازار کشور بریتانیا هم با یک اصلاح بسیار جزئی، از 4.1 درصد در سال 2022، به 3.9 درصد در سال 2032 خواهد رسید.

رشد و توسعه ی جهانی چاپ دیجیتال در بازه ی زمانی 2022 تا 2032 از این نتایج فراتر می رود. تحقیقات بازار نشان می دهد که در سال 2032، متوسط 3 تریلیارد ورق A4 در جهان به چاپ می رسد که نسبت به سال 2022، 68.6 درصد رشد خواهد داشت. همچنین انتظار می رود که ارزش جهانی مرکب چاپ در سال 2032، با 71.4 درصد رشد همراه باشد.

سود ناشی از فروش مرکب، تونر و دیگر تجهیزات هم به رشد هرچه بیشتر چاپ دیجیتال کمک خواهد کرد. انتظار می رود که مجموع فروش در این بخش از رقم 30.7 میلیارد دلار در سال 2022، به 46.1 میلیارد در سال 2032 برسد. حجم چاپ دیجیتال هم با نرخ مرکب سالانه 4.7 درصد از 1.66 تریلیارد ورق A4، به 2.91 تریلیارد ورق خواهد رسید.

همزمان تولیدکننده ی تجهیزات چاپ دیجیتال، از مزایای بخش های تحقیق و توسعه برای افزایش کیفیت و بهره وری ماشین ها و تجهیزات خود استفاده می کنند. اسمیترز پیش بینی میکند که در این بازه ی زمانی ده ساله می توانیم شاهد تغییرات و اصلاحات زیر باشیم:
  • بازار چاپ دیجیتال در هردو زمینه ی چاپ ورقی و رول شکوفا می شود. به تجهیزات و سیستم های عملیات تکمیلی در داخل و سرتاسر خط تولید افزوده می شود و ماشین ها می توانند ماهانه بیش از 20 میلیون ورق A4 چاپ کنند.
  • طیف رنگی قابل دسترس در چاپ دیجیتال گسترده تر می شود. ماشین ها هرکدام با پنج یا شش واحد رنگی عرضه می شوند و قابلیت چاپ رنگ های متالیک و وارنیش های اسپات در سیستم های عملیات تکمیلی تجهیز شده در داخل خطوط تولید، به حالت استاندارد درخواهد امد.
  • رزولوشن چاپ دیجیتال به شکل قابل ملاحظه ای بهبود میابد. در سال 2032، پرینت هدهای چاپ دیجیتال می توانند با رزولوشن 3000 dpi و سرعت 300 متر در دقیقه چاپ کنند.
  • نگرانی های مربوط به پایداری محیط زیست همچنین به اصلاح تولید مواد اولیه و مرکب های چاپ ادامه می دهد. تا سال 2032،  مرکب های پایه آب با کیفیت به تدریج جایگزین مرکب های پایه سالونت می شوند. همچنین مرکب های دارای فرمولاسیون پیگمنتی، جای مرکب های دای را خواهند گرفت. با جایگزین شدن مرکب های پایه آب و پیگمنتی در چاپ تجاری و بسته بندی، هزینه های تامین مرکب هم کاهش میابد.
  • یکی دیگر از بهبودها بازار در پایان این دوره ی زمانی، دسترسی بهتر و بیشتر به کاغذ و مقواهای بهینه شده برای چاپ دیجیتال است. پیشرفت های مرکب و کاغذ در چاپ دیجیتال، کیفیت چاپ دیجیتال را فقط با کمی هزینه ی بیشتر، به کیفیت چاپ افست رسانده است.
پیشرفت های فناوری در چاپ دیجیتال باعث می شوند که فناوری های تونر، هرچه بیشتر به عنوان «پلتفرم اصلی چاپ دیجیتال» در صنعت چاپ معرفی شوند. تمرکز ماشین های چاپ تونر در بخش های اصلی خود یعنی چاپ تجاری، تبلیغات، لیبل و کتاب های تصویری خواهد ماند و در زمینه های بسته بندی های انعطاف پذیر و جعبه های کارتنی با رشد محدود مواجه خواهد بود. بااینحال، فناوری های چاپ تونر، با معرفی ماشین جدید چند موتوره ی شرکت HP Indigo که به فناوری LEPx مجهز است، پشتیبانی خواهند شد.

پررونق ترین بخش های چاپ دیجیتال
پررونق ترین بخش های چاپ دیجیتال را چاپ تجاری، بسته بندی و چاپ کتاب تشکیل می دهد. در بخش بسته بندی، تعداد ماشین های طراحی شده مخصوص چاپ جعبه های کارتنی افزایش میابد که در کنار سیستم های کم عرض دیجیتال برای چاپ بسته بندی های انعطاف پذیر، بازار بسته بندی را به دست خواهند گرفت. این بخش از صنعت چاپ دیجیتال، پررشد ترین بخش صنعت خواهد بود که انتطار می رود ارزش آن تا سال 2032، چهار برابر شود. بااینحال، رشد چاپ دیجیتال در بخش لیبل کمتر خواهد بود، علت آن هم این است که در سال های قبل شاهد رشد و شکوفایی چاپ دیجیتال در صنعت لیبل بوده ایم و حالا وضعیت در این بخش به حالت بلوغ رسیده است.

در بخش تجاری، بازار از افزایش تعداد ماشین های تغذیه ورق دیجیتال بهره خواهد برد. در حال حاضر از این ماشین ها در کنار ماشین های افست لیتو یا دیگر سیستم های کم عرض چاپ دیجیتال استفاده می شود. انتظار می رود که با مجهز شدن این مدل ماشین ها به سیستم های عملیات تکمیلی پیشرفته، از آنها در بخش های دیگر صنعت هم استفاده شود.

چاپ دیجیتال کتاب، به خوبی با پلتفرم های آنلاین چاپ کتاب سازگار شده است که می توانند هر کتابی را بر حسب تعداد مورد نظر مشتری، به سرعت چاپ کنند و به مشتری تحویل دهند. به همین جهت، انتظار می رود که این بخش، دومین پررشدترین بخش چاپ دیجیتال تا سال 2032 باشد. در این بخش، از سیستم های جوهرافشان با قابلیت یکبار گذر از ماشین استفاده می شود که قابلیت سازگار شدن با انواع بسترهای چاپ کتاب، گستره ی رنگی وسیع و انواع عملیات تکمیلی را دارند. همچنین نتیجه ی چاپ کتاب با ماشین های جوهرافشان، فوق العاده و همتراز با چاپ افست است. تا سال 2032، به شکل قابل ملاحظه ای به تعداد ماشین های چاپ دیجیتال ورقی فعال در زمینه ی چاپ کتاب افزوده می شود.

البته همه ی بخش های چاپ دیجیتال هم رشد بالایی نخواهند داشت. چاپ الکتروفوتوگرافی یکی از همین بخش هاست که اگرچه با چالش یا مشکل خاصی مواجه نیست، اما غیر از در بخش چاپ روزنامه، کتب تصویری و چاپ امنیتی، در باقی بخش ها با رشد و پیشرفت خاصی همراه نخواهد بود.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.