پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
يكشنبه16 ارديبهشت 1403     Sunday, May 5, 2024

تازه ترین فناوری ها و روندها در دنیای چاپ دیجیتال پارچه

صنعت چاپ پارچه در طی سال گذشته با چالش های مختلفی مواجه شد که یکی از سخت ترین آنها، بالا رفتن شدید قیمت انرژی بود که هزینه های تولید را در برخی از بخش ها حتی از سه برابر هم بیشتر کرد. بالا بودن هزینه ی انرژی بر ستون های اصلی صنعت چاپ یعنی قیمت فیبر، مرکب، مواد شیمیایی و قطعات الکترونیکی اثرات منفی می گذارد. بالا رفتن بی رویه ی قیمت مواد خام اولیه ی هم صنعت چاپ را همچنان با اختلال شدید مواجه می کند

صنعت چاپ پارچه در طی سال گذشته با چالش های مختلفی مواجه شد که یکی از سخت ترین آنها، بالا رفتن شدید قیمت انرژی بود که هزینه های تولید را در برخی از بخش ها حتی از سه برابر هم بیشتر کرد. بالا بودن هزینه ی انرژی بر ستون های اصلی صنعت چاپ یعنی قیمت فیبر، مرکب، مواد شیمیایی و قطعات الکترونیکی اثرات منفی می گذارد. بالا رفتن بی رویه ی قیمت مواد خام اولیه ی هم صنعت چاپ را همچنان با اختلال شدید مواجه می کند.

اما از طرف دیگر، فعالان و تولیدکنندگان صنعت چاپ پارچه میدان را خالی نکرده اند. فناوری های تازه ای در این زمینه طراحی و رونمایی شده اند که فرصت های تازه ای را پیش روی این صنعت باز می کنند. هرروز کسب و کارهای تازه ای به چاپ دیجیتال پارچه روی می آورند و سرمایه گذاری های زیادی در این بخش انجام می گیرد. علاوه بر این ها، به نظر می رسد که چاپ بر حسب تقاضا در صنعت پارچه بیشتر از همیشه جدی گرفته می شود و به دنبال آن، استقبال از چاپ دیجیتال هم گسترده تر می شود.

به گزارش وب سایت Research and Markets، انتظار می رود که ارزش چاپ دیجیتال پارچه تا سال 2030 به 6.65 میلیارد دلار برسد. نرخ رشد این صنعت در بازه ی زمانی که 2022 تا 2030، برابر با 12.1 درصد خواهد بود که رقم شگفت انگیزی است. این نرخ رشد نشان دهنده ی این است که در سال های آینده شاهد ورود کسب و کارهای تازه و فرصت های جدید و بدیعی در این صنعت خواهیم بود. دو کشور هند و چین، بزرگترین بازارهای آسیایی در این صنعت را تشکیل می دهند. همینطور پیش بینی می شود که کشورهایی مثل بنگلادش و ویتنام هم به در سال های آینده به بازارهای بزرگ و جدی چاپ پارچه تبدیل شوند.

سهم اروپا هم در این صنعت بسیار بزرگ است. اروپا با در دست داشتن 37 درصد از مجموع بازار جهانی چاپ پارچه، بزرگترین سهامدار این صنعت در دنیا محسوب می شود. اروپا این رشد قابل ملاحظه در صنعت چاپ پارچه را مدیون دنیای مد و فشن و  وجود کشورهایی با تقاضای بالا مانند ایتالیا و فرانسه است. بزرگترین مراکز پوشاک، مد و فشن در شهرهای رم، ونیز، میلان و پالرمو و قرار دارند که هریک متقاضی حجم بالایی از پارچه با تنوع بالا هستند که حضور چاپ دیجیتال پارچه را ضروری می کند.

مهمترین نکات مربوط به صنعت چاپ دیجیتال پارچه به نقل از وب سایت ResearchandMarkets :
  • استقبال از فناوری های چاپ دیجیتال پارچه که منجر به رشد گسترده ی آن شده، به خاطر مزیت های مانند دقت و سرعت بالای چاپ و آماده سازی سفارشات است. افزایش تقاضا برای پارچه های متنوع و سفارشی هم استفاده از چاپ دیجیتال را از همیشه ضروری تر می کند.
  • چاپ دیجیتال سابلیمیشن در سال 2021، بزرگترین بخش از چاپ دیجیتال را شامل می شد و انتظار می رود که این بخش تا سال 2030، 53 درصد بزرگتر شود. همچنین مرکب های سابلیمیشن، پر متقاضی ترین نوع مرکب چاپ دیجیتال خواهد بود.
  • در سال 2021، بازار پوشاک و اکسسوری عمده ترین بازار چاپ دیجیتال را تشکیل می داد و انتظار می رود که تا سال 2030، همین روند ادامه داشته باشد.
  • در سال 2021، پارچه های نخی با 52 درصد سهم، عمده ترین نوع پارچه ی مصرفی در چاپ دیجیتال بوده است. بااینحال انتظار می رود که در بازه ی زمانی 2023 تا 2030، پارچه های پلی استری با نرخ رشد سالانه 12.9 درصد، پررشد ترین بستر چاپ دیجیتال پارچه باشد.
  • کمپانی زیکو اپسون، میماکی انجینیرینگ، کورنیت دیجیتال، دی.جن، رولاند دی جی، دووِر، کونیکا مینولتا، برادرز اینداستریز و کالرجت، مهمترین رقبای بازار چاپ دیجیتال پارچه را تشکیل می دهند.
نگرانی های مربوط به پایداری محیط زیست و بالا رفتن قیمت انرژی، تولیدکنندگان را مجبور می کند که فرآیندها و ماشین آلات کهنه و فرسوده را کنار بگذارند و به سمت دیجیتالی کردن فرآیندهای خود حرکت کنند. یکی از روش هایی که از سال گذشته مورد استقبال قرار گرفته، روش چاپ پیگمنت است. چاپ پیگمنت هم برای چاپ مد و فشن و هم دکوراسیون داخلی کاربرد دارد. امسال کمپانی EFI Reggini سیستم چاپ پیگمنت Terra را به بازار معرفی کرد.

مدیر بازاریابی این کمپانی درباره ی فناوری تازه ی خود می گوید: «چاپ پیگمنت مخصوصا بعد از پایان همه گیری کرونا به خوبی در بازار رشد می کند. سیستم Terra را اولین بار در دروپای 2019 با نام ecoTerra به بازار معرفی کرده بودیم. از مزیت های این سیستم این است که برای فرآیندهای پیش و پس از چاپ به تجهیزات جانبی و کمکی نیاز ندارد. در مصرف انرژی و آب به شکل قابل ملاحظه ای صرفه جویی می کند و چاپ مستقیم بر روی پارچه با این سیستم ها بسیار پایدار است. به عبارت دیگر، ما با این سیستم، کل فرآیند پیش از چاپ، چاپ و عملیات تکمیلی را در یک پرینتر جمع آوری کرده ایم که سرعت چاپ و خشک شدن مرکب در آن بسیار بالاست، جزئیات شارپ و دقیق است، مقاومت چاپ بسیار بالاست و البته سطح کار چاپی هم نرم و صیقلی است.»

در 12 ماه اخیر، فناوری ها و روش های خلاقانه و پیشرفته ی دیگری هم در صنعت چاپ پارچه صورت گرفته است که می توانند به خوبی پاسخگوی نیاز بازار باشند.
کمپانی Xaar، از یک پرینت هد تازه به نام Aquinox رونمایی کرده که به ادعای خود کمپانی، «تحولی بزرگ در چاپ جوهرافشان مرکب های پایه آب به حساب می آید و برای چاپ پارچه مناسب است.» پرینت هد Aquinox، از اطمینان، پایداری و خلاقیت بسیار بالایی برای مرکب های پایه آبی برخوردار است. سرعت چاپ آن، 100 متر در دقیقه است و قابلیت بازتولید کیفیت چاپ 720dpi را دارد.

کمپانی Mimaki هم سری تازه ی پرینترهای 330 Series چاپ دای سابلیمیشن پارچه با رنگ های نئونی را به بازار معرفی کرد. سیستم TS330-1600 یک پرینتر فرمت عریض جوهرافشان است که با گردآوری 20 سال تخصص کمپانی میماکی از صفر تا صد، توسط خود کمپانی تولید می شود. این سیستم، یک پرینتر دای سابلیمیشن است که کیفیت سیستم های پرچم دار را ارائه می کند. این سیستم همچنین به قطعات کاملا جدید مجهز است که بهره وری و قابلیت اطمینان را ارتقا می دهند و در مصرف انرژی و هزینه به شکل قابل ملاحظه ای صرفه جویی می کنند.

میماکی در این سیستم از فناوری چاپ «MWDT» استفاده می کند که بسته به نوع چاپ، مدل جایگیری مرکب بر روی پارچه را تغییر می دهد و به این ترتیب، از ناصافی ها و ایجاد لک و خطوط ناخواسته بر روی چاپ جلوگیری می کند. نتیجه ی کار با این فناوری، بهترین کیفیت چاپ در تاریخ کمپانی میماکی ست.
فوجی فیلم هم در رویداد فسپا 2022، از پرینتر هیبرید Acuity Ultra Hybrid LED خود رونمایی کرد. این سیستم که از خانواده ی پرینترهای Acuity Ultra است، از تمام مزیت های این خانواده یعنی کاربری آسان، کیفیت فوق العاده، قابلیت چاپ بر روی هر دو بستر خشک و انعطاف پذیر برخوردار است. این پرینتر می تواند با سرعت 2018 متر مربع در دقیقه چاپ کند و کیفیت 1200 در 1200 dpi به دست می دهد. این پرینتر با کیفیت فوق العاده بالا و شبیه به عکاسی که دارد، برای چاپ کارهای گرافیکی فضاهای داخلی، چاپ بنر و تابلوهای PVC مناسب است.

کمپانی اپسون هم با ارتقای پرینتر دای سابلمیشن خود که یکی از سیستم های پیشرو در بازار امروز به شمار می رود، جایگاه خود را مستحکم تر کرده است. دو سیستم ارتقا یافته ی این کمپانی، از نوع دای سابلیمیشن 44 اینچی هستند که برای چاپ سفارشات محدود تا متوسط مناسبند. سیستم چهار رنگ SureColor SC-F6400 و سیستم شش رنگ SureColor SC-F6400H برای چاپ پارچه، محصولات شخصی و بازتولید عکس با کیفیت بالا مناسبند. همچنین مزیت هایی مثل کاهش هدررفت و افزایش بهره وری در این پرینترها ارتقا یافته است. هردوی این سیستم ها از فناوری پرسروصدای اپسون یعنی Micro TFP Percision Core استفاده می کنند که کیفیت چاپی قابل رقابت با عکس به دست می دهد. هردوی این سیستم ها نسبت به نسل های پیشین خود بهره وری را تا 20 درصد افزایش داده اند.

کمپانی ریکو هم به تازگی سه مدل از پرینت هدهای سیستم های جوهرافشان صنعتی خود را ارتقا داده است. Ricoh MH-5422، Ricoh MH-5442 و Ricoh MH-5422 Type A با سرعت و کیفیت فوق العاده بالا، برای سیستم های صنعتی طراحی و تولید شده اند و از آنجایی که مجهز به فناوری high-precision ریکو هستند، از قابلیت اطمینان بسیار بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این ها، به خاطر بهبود وضعیت نازل ها در پرینتر، چاپ این سیستم ها از مقاومت به سایش و خراش بالایی برخوردار است. همینطور از آنجایی که این پرینت هدها وارث شش نسل فناوری تخصصی ریکو هستند، به کاربر اجازه می دهند که با توجه به نوع چاپ، مناسب ترین گزینه را انتخاب کنند.

کمپانی Mutoh هم از پرینتر تازه ی هیبریدی خود با عنوان ValueJet 1628MH رونمایی کرده که قابلیت چاپ تصاویر بسیار باکیفیت، پرجزئیات و نرم با طیف گرادیانت گسترده تر و گاموت رنگی بیشتر را به ارمغان آورده است. با این پرینتر می توان بر روی اشیای سخت، چاپ هشت رنگ انجام داد. امکان چاپ بر روی انواع بسترهای نرم و خشک و پایدرای کیفی بسیار بالا از مزیت های این ماشین است.

کمپانی Kornit Digital هم از سیستم Atlas Max Poly خود رونمایی کرده برای چاپ پارچه، پوشاک و دیگر محصولات دنیای مد مناسب است. این پرینتر می تواند بر روی انواع پارچه های پلی استری و ترکیبی، چاپی با کیفیت بسیار بالا و طیف رنگی گسترده ارائه دهد.

سرعت تحولات در صنعت چاپ بسیار بالاست و بخش چاپ پارچه هم از این قائده مستئنی نیست. مهمترین روند اینروزهای این صنعت این است که سرمایه گذاری های عظیمی بر روی پیشرفته ترین فناوری ها در حال انجام است. چاپ پارچه به عنوان یکی از بخش های بزرگ صنعت چاپ، یکی از پرمصرف ترین و آلاینده ترین بخش های این صنعت هم به شمار می رود. گسترش هرچه بیشتر چاپ دیجیتال در این بخش می تواند آینده ی سبزتر و پایدارتری برای آن فراهم کند.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.