پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
سه شنبه4 ارديبهشت 1403     Tuesday, April 23, 2024

چاپ جوهرافشان بر روی شیشه؛ از سیر تا پیاز

مشتریان بسته به نوع کاربرد،کیفیت،هزینه،مقاومت چاپ،تعدادسفارشات،پایداری و تطبیق پذیری آن،یکی از این دو روش را برای چاپ انتخاب می کنند.در این مطلب، به فرآیند و ملزومات چاپ شیشه به روش دیجیتال می پردازم.

پیشرفت های فناوری، نگاه ما را به شیشه به عنوان یکی از اِلمان های مهم، چه در بسته بندی و ظروف و چه در دکوراسیون فضاها تغییر داده است. چاپ بر روی شیشه به دو روش اسکرین و دیجیتال انجام میشود که مشتریان بسته به نوع کاربرد، کیفیت، هزینه، مقاومت چاپ، تعداد سفارشات، پایداری و تطبیق پذیری آن، یکی از این دو روش را برای چاپ انتخاب می کنند. در این مقاله، به فرآیند و ملزومات چاپ شیشه به روش دیجیتال می پردازیم.
برای مدت های بسیار طولانی از چاپ اسکرین برای چاپ بر روی شیشه استفاده می کردند، در واقع اسکرین، قدیمی ترین روش چاپ بر روی شیشه محسوب می شود. قدمت چاپ شیشه به روش دیجیتال به اندازه ی چاپ اسکرین نیست؛ اما چاپ دیجیتال در این زمینه از چاپ اسکرین منعطف تر، گسترده تر و خلاقانه تر عمل می کند.
چاپ دیجیتال بر روی شیشه به دو روش انجام می گیرد: چاپ جوهرافشان با مرکب های یووی (که به آن چاپ دیجیتال شیشه هم گفته می شود.) و چاپ دیجیتال با مرکب های سرامیک. در هر دوی این روش ها می توان هر تصویری را با یک پالت رنگی تقریبا نامحدود بر روی شیشه چاپ کرد. اما تفاوت این دو روش در نوع مرکب مورد استفاده، فناوری و سیستم خشک کنی آنهاست. همین ویژگی های متفاوت هم باعث شده که نتیجه ی این دو روش از نظر کاربرد و مقاومت چاپی، با یکدیگر متفاوت باشند.

در روش چاپ جوهرافشان یووی، سطح شیشه با مرکب های غیر معدنی چاپ و بعد توسط نور یووی خشک میشود. چاپ در این روش در مقابل سایش و خراش مقاوم است، وضوح تصویر بسیار بالاست و هزینه ی چاپ هم مقرون به صرفه است.

در روش جوهرافشان یووی، قبل از چاپ، سطح شیشه را با یک پرایمر می پوشانند. اغلب مرکب های موجود در بازار، قابلیت چاپ بر روی شیشه ی پرایمر خورده را دارند. استفاده از پرایمر بر روی شیشه، هم نیاز به استفاده از مرکب های خاص را برطرف می کند و هم طیف رنگی گسترده تری را به دست میدهد. یک پرینتر فلت بد یووی چاپ شیشه، می تواند سفارشات با تیراژ کم و زیاد را با سرعت و اثربخشی بالا چاپ کند. از پرینت های دیجیتال فرمت عریض شیشه برای چاپ روی درها، پنجره ها، سقف کاذب، تابلوهای دکوراتیو و تابلوهای بزرگ رویدادها و نمایشگاه ها استفاده می شود.

چاپ مستقیم بر روی شیشه و بدون پرایمر، با نام جام مقدس «holy grail» شناخته می شود. در این روش، از مرکب های یووی خاصی استفاده میشود که برای چاپ به پرایمر نیاز ندارند. اغلب این مرکب ها برای چاپ با سیستم های پیزو طراحی شده اند و توسط لامپ های مرکوری، کیورینگ و خشک میشوند. همچنین مرکب های یووی که برای چاپ شیشه استفاده میشوند، اغلب قابل بازیافت هستند و لازم نیست برای بازیافت شیشه، آنها را از روی شیشه پاک کرد.
چاپ روی شیشه با مرکب های سرامیک، پیشرفته ترین تکنولوژی چاپ شیشه محسوب می شود. در گذشته از این روش برای چاپ روی شیشه های مسطح استفاده میشد، ولی حالا با پیشرفت های فناوری، شیشه های دارای اشکال پیچیده و غیر مسطح هم با این فناوری قابل چاپ است.


در روش چاپ دیجیتال با مرکب های سرامیک، مرکب ذوب شده و در داخل سطح شیشه نفوذ می کند. از همین رو مرکب به قسمت جدایی ناپذیری از خود شیشه تبدیل می شود. در فناوری چاپ با مرکب سرامیک، هیچگونه محدودیتی در مورد انتخاب تصویر، الگوها و گرافیک وجود ندارد. به این روش حتی می توان طرح های برجسته و بافت دار مانند طرح چوب یا مرمر را هم بر روی شیشه چاپ کرد.

چاپ با مرکب های سرامیک در مقایسه با چاپ یووی، از نظر مقاومت در مقابل خراش و سایش بسیار بیشتر است. رزولوشن تصویر و اشباع رنگ ها نیز با این چاپ به بالاترین حد از کیفیت می رسد.
مزایای چاپ با مرکب های سرامیک از قرار زیر است:
  • چاپ بدون محدودیت در تصویر و گرافیک، از اشکال ساده تا نقوش ظریف و پیچیده
  • ترکیب شش رنگ اسپات، یک پالت رنگی تقریبا نامحدود ایجاد می کند.
  • پایداری و یکسان بودن چاپ در تیراژهای بالا، قابلیت اطمینان بالا و مقاومت بالا
  • امکان کنترل ضخامت رنگ چاپی بر روی شیشه، برای ایجاد پوشش های مانع انتقال نور با ضخامت های مختلف
  • قابلیت شست و شوی شیشه بدون افت کیفیت چاپ
  • چاپ غیرلغزنده مناسب برای چاپ کف طبقات
برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.