پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه7 ارديبهشت 1403     Friday, April 26, 2024

هوش مصنوعی چطور صنعت چاپ دیجیتال را متحول می کند؟

با فناوری های چاپ دیجیتال و هوش مصنوعی، می توان به سیستم های اتوماسیونی رسید که امنیت اطلاعات را تضمین می کنند و مدیریت اسناد را به سطح تازه ای از کارآمدی می رسانند.

در سال های اخیر، صنعت چاپ تغییر و تحولات زیادی را به خود دیده است، اتوماسیون ماشین آلات، دیجیتالی سازی و مخصوصا استفاده از هوش مصنوعی در سیستم ها و جریان های کاری چاپ، سرعت و دقت چاپ را افزایش داده، نواقص را برطرف کرده و اثربخشی چاپ را در کل مجموعه ی تولید افزایش داده است. عظمت تحولات هوش مصنوعی در صنایع مختلف به قدری عظیم است که تا همین چند سال پیش فقط می توانستیم تصورشان کنیم.

فعالیت های رباتیک در هوش مصنوعی، با تقلید رفتار و عملکرد انسان می توانند فعالیت های سخت و تکراری ای که قبلا انسان ها مجبور بودند خودشان به شکل دستی انجام دهند را بدون خستگی، و با سرعت و دقتی غیرقابل مقایسه با انسان انجام دهند. همین ویژگی هوش مصنوعی، صنعت چاپ را هم در زمینه های مختلف متحول کرده است. یکپارچگی هوشمند الگوریتم ها، به کاهش استفاده از کاغذ انجامیده و تجربه ی کاربری را هم به سطحی کاملا شخصی و سفارشی سازی شده رسانده است.

با فناوری های چاپ دیجیتال و هوش مصنوعی، می توان به سیستم های اتوماسیونی رسید که امنیت اطلاعات را تضمین می کنند و مدیریت اسناد را به سطح تازه ای از کارآمدی می رسانند. هوش مصنوعی صنعت چاپ را در زمینه های مختلفی متحول کرده است:



اتوماسیون دیجیتال
حتی در این دور و زمانه هم بسیاری از کمپانی ها برای ذخیره و ثبت اطلاعات سیستم های چاپ خود از کاغذ استفاده می کنند. بسیاری از شرکت ها برای اعتبارسنجی و جابه جایی اطلاعات و حتی تغذیه اطلاعات به سیستم هم هنوز از اسناد کاغذی استفاده میکنند. اما هوش مصنوعی این وضعیت را تغییر داده؛ در حال حاضر بسیاری از بانک ها و موسسه های اقتصادی، از هوش مصنوعی و فناوری یادگیری ماشین (machine learning)، برای تبدیل اطلاعات نوشتاری و تایپی به فرم های دیجیتالی بهره می گیرند.

به زودی زمانی می رسد که استفاده از هوش مصنوعی در چاپ، به یک فاکتور ضروری در این صنعت تبدیل خواهد شد. با هوش مصنوعی می توان به نیروی کاری دست یافت که بدون خستگی و نیاز به استراحت، میتواند به شکل 24 ساعته و با دقت بالا کار کند. امنیت اطلاعاتی که مدام در بین سیستم های مختلف در حال جابه جایی هستند را تضمین کند، عملکرد را بهبود دهد و هزینه ها را به حداقل برساند.

به کارگیری هوش مصنوعی در چاپ صنعتی، جریان کار تولید را به سطح بسیار بالایی از اتوماسیون میرساند و اثربخشی را افزیش می دهد. هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم های جمع آوری اطلاعات، به شکل لحظه ای تمام اطلاعات مربوط به عملکرد سیستم ها را ثبت و تجزیه و تحلیل می کند. بعد از آن، نه تنها می تواند عیوب و نواقص سیستم را به شکل آنی برطرف کند، بلکه می تواند خطاهای احتمالی که ممکن است در آینده در جریان کاری اتفاق بیافتند را هم پیش بینی کند و جلوی وقوع آنها را بگیرد.

سرویس و نگهداری پیشگیرانه
سرویس و نگهداری پیشگیرانه، به فرآیند نگهداری گفته میشود که به شکل مرتب انجام شده و هدف آن، جلوگیری از وقوع خرابی یا از کارافتادگی در سیستم ها یا جریان کاری ست. در واقع نگهداری پیشگیرانه یعنی از تجهیزات در زمانی که هنوز سالم هستند، به گونه ای نگهداری شود که از خرابی های احتمالی آینده جلوگیری شود. با هوش مصنوعی و بیگ دیتا میتوان این امر را محقق کرد.

با هوش مصنوعی میتوان اطلاعات و داده های مربوط به خطاهای گذشته ی سیستم را جمع آوری و تحلیل کرد و از این راه، وضعیت آینده ی سیستم را پیش بینی کرد. به این شکل میتوان هرگونه نقص یا احتمال ازکارافتادگی در هر یک از سیستم های چاپی را تخمین زد و جلوی وقوع آنها را گرفت. تصور کنید به این ترتیب چقدر میتوان در زمان و مواد اولیه ی چاپ صرفه جویی کرد!

تمام ماشین آلات چاپ، به سیستم های ذخیره ی اطلاعات مجهز هستند، اما گاهی حجم اطلاعات ثبت شده به قدری زیاد است که تحلیل آنها کار ساده ای نیست. بسیاری از سیستم های تحلیل داده در ماشین های چاپ، آنقدر پیشرفته نیستند که بتوانند حجم زیاد اطلاعات را به موقع تجزیه و تحلیل کنند. همینجاست که هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به درد می خورد.

هوش مصنوعی به ماشین آلات چاپ این امکان را می دهد که اطلاعات را به شکل لحظه ای ثبت و تحلیل کنند، همچنین این اطلاعات را میتوان در تجهیزات دیگر هم جاسازی کرد. به این ترتیب داده ها به شکل فوری و آنی تجزیه و تحلیل میشوند، خطاها و نواقص آینده پیش بینی می شوند و سرویس و نگهداری پیشگیرانه محقق می شود. اینکار هم هزینه ها را کاهش میدهد و هم عملکرد ماشین را به بالاترین حدشان می رساند.

سفارشی سازی محصول
استفاده از هوش مصنوعی در چاپ، به بهبود فناوری های چاپ می انجامد. با هوش مصنوعی میتوان ماشین آلات و سیستم های چاپی را به یکدیگر متصل و بعد به شکل بهینه سازماندهی کرد و اثربخشی تولید را افزایش داد. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی یک مجموعه ی مرکزی واحد و کاملا یکپارچه از جریان چاپ را به وجود می اورد که در آن می توان روش های مختلف چاپی مانند سابلیمیشن، DTG، اسکرین و... را باهم سازگار کرد و برای قسمت های مختلف تولید محصول به کار گرفت. هوش مصنوعی همچنین میزان دخالت نیروی انسانی در فرآیندهای چاپ را کاهش می دهد.

چاپ با تجهیزات همراه
یکی از چالش های اصلی در اغلب چاپخانه ها، نصب درایورهایی ست که با تمام ابزارها و تجهیزات سازگار باشند. اینکار تا امروز محقق نشده و این یعنی چاپخانه ها مجبور هستند که برای کار با تجهیزات همراه و دسکتاپ ها، درایورهای جداگانه و اختصاصی نصب کنند. این کار، عملکرد چاپخانه را کند میکند و اثربخشی را کاهش می دهد. اما هوش مصنوعی این مشکل را برطرف می کند؛ با هوش مصنوعی میتوان پرینترها را به ابزارهای مختلف شناساند و دیگر به شکل مستقیم و بدون نیاز به درایورهای اختصاصی، تنظیمات را اعمال و چاپ را انجام داد.



افزایش امنیت
اگر هوش مصنوعی بهتر از انسان فکر میکند، پس طبیعتا عملکردش هم از انسان ها بهتر است. با هوش مصنوعی می توان به سطحی از امینت داده رسید که تا حالا برای انسان قابل دسترسی نبوده است؛ هوش مصنوعی تهدیدات امنیتی را به حداقل میرساند. انسان ها در مواجهه با تهدیدات امنیتی، سعی می کنند جلوی آن را بگیرند، اطلاعات را بازیابی کنند و حملات احتمالی آینده مسدود کنند. اما هوش مصنوعی، رفتار و الگوریتم های عامل متجاوز را بررسی می کند، آنها را یاد میگیرد و در مقابل، بهترین تمهیدات دفاعی را به کار می گیرد. به همین خاطر است که تمام سیستم های چاپی که به اینترنت متصل هستند، باید به هوش مصنوعی مجهز باشند که به این ترتیب هم بتوان سیستم را پس از حملات به طور کامل ریکاوری کرد و هم با نظارت های دقیق و بیست و چهار ساعته، جلوی وقوع حملات بعدی و آسیب های آینده را گرفت.

با پشتیبانی هوش مصنوعی، چاپخانه های صنعتی همچنین می توانند تغییرات رفتاری خود سیستم که احتمال بروز خطا و آسیب را افزایش می دهد را نیز شناسایی کنند و به این شکل جلوی هرگونه تهدید بیرونی و درونی را بگیرند. چاپخانه ای را تصور کنید که به کاربرانش اجازه می دهد که ابزارهای الکترونیک خود را به شکل نامحدود به سیستم های چاپ چاپخانه متصل کنند و سفارشات خود را ثبت کنند. اینکار خطر حملات سایبری را به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. اما با استفاده از هوش مصنوعی می توان رد تمام جابه جایی های داده ها را گرفت، آنها را آنالیز کرد و تهدیدات امنیتی را خنثی کرد.

بنابراین، با سیستم های مدرن چاپی که به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مجهز هستند، میتوان تهدیدات و آسیب های بیرونی و درونی سیستم را فورا شناسایی کرد، آسیب های وارده را به سرعت برطرف کرد و با یادگیری سریع الگوریتم تهدید، از حملات آینده به سیستم جلوگیری کرد.

سخن آخر
صنعت چاپ در حال یک پوست اندازی عظیم است و بهره گیری از مزایای هوش مصنوعی هم قسمت بزرگی از تحولات این صنعت خواهد بود. صنعت چاپ همین حالا هم به سطح بالایی از توسعه رسیده اما هوش مصنوعی، اثربخشی، کارایی و عملکرد سیستم های چاپ را حتی از چیزی که امروز شاهدش هستیم هم فراتر می برد. با هوش مصنوعی هزینه ها و مجموع مصرف مواد و انرژی اولیه ی لازم برای فرآیند چاپ به طور کامل بهینه می شود و به این ترتیب، به بالاترین حد از بهره وری و ارزش زایی در چاپ خواهیم رسید.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.