وی در ادامه با اشاره به دغدغههای این صنعت بیان کرد: صنعت چاپ به افراد ماهر و خلاق نیاز دارد. تجهیزات مدرن با زحمات مسئولان اصناف و تشکلها تا حد قابل قبولی در دسترس است، اما افراد ماهر و همچنین خلاق برای بهرهبری بهتر از آنها دغدغه مهمی است. همین نکته بود که باعث شد به این فکر بیفتیم که اقدامی اساسی برای این صنعت صورت دهیم.
پورمهدیان با تاکید بر اینکه موانع بسیار زیادی در مسیر بوده است، عنوان کرد: ماحصل تمام جلسهها برای شکلگیری انستیتو چاپ دانشگاه امیرکبیر دو اقدام مهم بود؛ یکی تربیت افرادی بود که صاحب خلاقیت هستند مانند صنعت رنگ که یک صنعت خانوادگی بود و ۲۰ سال پیش تعدادی از افراد دغدغهمند به تربیت افراد خلاق پرداختند و این صنعت در ایران جهش کرد. نکته دوم هم تربیت افراد ماهری است که نیاز نیست صرفا خلاق باشند و نیاز است که آنها صرفا کار را به صورت دقیق انجام دهند.
هر دو اقدام به صورت مشترک انجام شد و در این مسیر سختیهای بسیاری کشیدیم. در ۱۵ سال اخیر و به ویژه سه سال اخیر که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمکهای بسیار زیادی انجام داد، با کمک دفتر چاپ این اتفاقها افتاد و حالا انستیتو فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است و موافقتنامهاش به ثمر رسید و در دو ماه گذشته هیات امنا و شورای سیاستگذاری آن شکل گرفتند.
رییس انستیتو چاپ دانشگاه امیرکبیر مطرح کرد: این انستیتو نتیجه سالها کار طاقتفرسای جمعی از دوستان است. انستیتو قرار است به صورت پژوهشی و آموزشی فعالیت کند و قرار نیست آموزش جزو برنامههای آن باشد. ما میخواهیم خلاقیت افراد در این صنعت رشد کند و اتفاقهای بدیع خلق شود و امیدوارم که در چهار سال آینده که من رییس انستیتو هستم بتوانیم گامهای بزرگی برداریم.
پورمهدیان همچنین به پاسخ به پرسشهای دانشآموختگان پرداخت و درباره برنامههای این انستیتو مطرح کرد: ایجاد گرایشهای چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری و حرکت برای ایجاد یک رشته بین رشتهای در حوزه چاپ، تاسیس مرکز پژوهش و فناوری مجهز با آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ از اهداف این انستیتو است. انستیتو چاپ با هدف توسعه آموزش، پژوهش و فناوری در زمینه چاپ و صنایع وابسته با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد شده است.
وی گسترش پژوهش و آموزشهای مرتبط با چاپ و صنایع وابسته و ارتقای سطح کمّی و کیفی آن، تامین تخصصهای لازم برای توسعه و کاربرد فناوری چاپ و صنایع وابسته در کشور، تثبیت و ارتقای موقعیت علمی و فناوری کشور در زمینه فناوری چاپ و صنایع وابسته در سطح جهانی، تعیین چشمانداز منابع انسانی در حوزه چاپ و صنایع وابسته را از اهداف ایجاد این انستیتو ذکر کرد.
وی بیان کرد: همچنین تقویت شرکتهای دانشبنیان مرتبط با تولید مواد اولیه و فناوریهای چاپ در ذیل این تفاهمنامه آمده است.
پورمهدیان در پایان با بیان اینکه ارکان اساسنامه انستیتو هیات امنایی است، گفت: اعضای هیات امنا شامل رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون پژوهشی فناوری دانشگاه، معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ، یک نفر از اعضای هیاتعلمی دانشگاه و یک نفر از متخصصان و صاحبنظران صنعت چاپ هستند.