پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران
سه شنبه1 آبان 1403     Tuesday, October 22, 2024
بررسی برنامه پیشنهادی عباس صالحی/ مصاحبه

شرایط سخت در نظارت محصولات چاپی باعث از بین رفتن بازار می شود

مبحث نظارت که یکی از بحث های برنامه پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است باید حدود آن مشخص شود زیرا شرایط سخت در نظارت محصولات چاپی به خصوص چاپ بسته های دارویی معضل بزرگی است






به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ -ایپینا حسین احمدی، کارشناس چاپ و مدیر چاپ ماد رول در گفتگویی با خبرنگار ایپینا در مورد برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : قطعا ایشان مشاورانی دارند که این مطالب را نوشتند و دردو معضل همیشگی به وضوح در این برنامه دیده می شود آن هم عدم شناخت مسئولان کشورمان از اتفاقاتی است که در صنعت چاپ رخ می دهد.
وی افزود : کوچک شدن سهم نشر و اضافه شدن سهم بسته بندی اتفاق مهمی است که در دنیا در حال رقم خوردن است و اگر بخواهیم امتیازی بدهیم این آمار در حال حاضر بین 80 تا 85 درصد ظرفیتی ماشین آلات چاپ دنیا را محصولات بسته بندی پر کرده بنابراین در بندهای ذکر شده در برنامه پیشنهادی نیز باید بسته بندی بیشتر دیده می شد .
کارشناس چاپ و مدیر چاپ ماد رول تصریح کرد: اما در بند نظارت بر کیفیت محتوا بسیار باید دقیق شد معضل بزرگ همین است که نظارت نه تنها بر کتاب همیشه بوده است و اصلا دلیل اینکه صنعت چاپ زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است نیز همین موضوع است که دید دید کنترلی و امنیتی بوده است آن هم در سال های 57 اما به نظر می رسد که ما هنوز از آن فضا خارج نشده ایم .
وی افزود: در حال حاضر بحث های کنترلی در چاپ نه تنها آزاردهنده است بلکه مانع کار می شود . تصور کنید یک کارخانه دارویی و صنایع شوینده مجوز لازمه از سازمان ها و نهادهای وابسته را گرفته است که محصول خود را تولید کند زمانی که برای چاپ فرستاده می شود تازه موضوع کنترل شروع می شود مسائل چاپ لیبل ها میزان لاتین و فارسی بودن ، مفاهیم و کلماتی که استفاده شده و.... این موضوع معضلی برای چاپخانه دار هاست زیرا در مباحث به خصوص چاپ و بسته بندی تولیدات دارویی مبحث لایسنس مطرح می شود که باید تمام نوشته ها انگلیسی باشد اما در مقابل ما مواجهه می شویم با قانون وزارت فرهنگ و ارشاد که باید 40 تا 50 درصد فارسی باشد قانونی که در تحت لایسنس معنی ندارد .
حسین احمدی خاطر نشان کرد :حال تصور کنید بر اساس موانع موجود ما چاپ نکنیم مشتری دو راه پیشرو دارد یا می رود به صورت پنهانی در شبکه های زیرزمینی چاپ میکند که چون کیفیت راضیشان نمی‌کند راه دوم را انتخاب می کنند یعنی سپردن پروژه ها به کشورهای همسایه به ویژه ترکیه که فرش قرمز هم برایشان پهن می کنند و این موضوع بازار را از چاپخانه داران می گیرد .
وی گفت : آقای وزیر و کارشناسان آنها در دفتر امور چاپ باید این مشکلات را بدانند اینکه چاپخانه ها نباید تبدیل شوند به یکی از راهکارهای کشف قاچاق ، باید موارد قانونی در این زمینه بررسی شود و بدانند که این موضوع به چاپخانه داران هیچ ربطی ندارد زمانی که شرکت از نهادها یا سازمانها مربوطه خود مجوز می‌گیرد کافی است و چاپخانه نباید مجوز از تولید کننده دارو بگیرد این موضوع بسیار لطمه می زند .
کارشناس چاپ و مدیر چاپ مادرول بیان کرد: قاچاق در کشورما هست برای از بین بردن آن باید زیرساخت های قاچاق از بین برود باید کالا به وفور تولید شود ، به بازرگانان معتبر اجازه واردات داده شود و هزاران راهکار دیگر که باعث از بین رفتن قاچاق در کشور می شود و در این میان وظیفه چاپخانه دار کنترل قاچاق نیست ما با اینکار بازار خود را از دست می دهیم .
بنابراین این موضوع اگر به صورت قانون در آید که یک شرکت تولیدی که دارای مجوز از سازمان بهداشت ، وزارت بهداشت ،.اتحادیه‌ها .. است برای چاپخانه کافی است و چاپخانه مسئول این نیست که آیا این محصول قاچاق است یا نیست .


 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ ایران"است.