پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه10 فروردين 1403     Friday, March 29, 2024

جلوه های ویژه در پرینترهای چاپ دیجیتال

وارنیش ها به ساده ترین تعریف، یک لایه پوشش نازک به شکل مایع هستند که در زیر یا روی تصویر چاپ شده قرار می گیرند.

وارنیش ها به بالا بردن کیفیت چاپ کمک می کنند، شفاف هستند و مانند مرکب های سفید، قابلیت چاپ با پرینترهای جوهرافشان را دارند. فقط باید پرینتر مناسب اینکار را انتخاب کنید.

قبل از هرچیزی، باید انواع وارنیش های مناسب چاپ دیجیتال را بشناسید و دلایلی که یک کار چاپی به وارنیش نیاز دارد یا ندارد را بدانید. در نهایت اینکه، روش درست وارنیش زدن را بلد باشید. در این مقاله می خواهیم وارد دنیای وارنیش ها در چاپ دیجیتال شویم.

چرا وارنیش؟
وارنیش ها برای چاپ مزایای مختلفی دارند. اما یکی از بارزترین آنها، مربوط به زمانی ست که سفارش چاپی مورد نظر مانند تابلو و بنر، قرار است برای مدت زمان طولانی در فضای بیرونی سالم باقی بماند. وارنیش ها در ترکیبات خود دارای تثبیت کننده های اشعه ی یووی هستند که از کم رنگ شدن، زرد شدن، ترک خوردن و پوسته پوسته شدن چاپ در مقابل نور آفتاب جلوگیری می کند.

وارنیش ها همینطور می توانند در سفارشاتی که با پرینترهای دیجیتالی چاپ شده اند، از آسیب های ناشی از شست و شو، جا به جایی و... جلوگیری کنند. اغلب وارنیش ها در مقابل رطوبت و آب مقاوم هستند، بنابراین وارنیش ها، تابلوها و اعلانات چاپی که در معرض باران قرار میگیرند و یا در مناطقی مثل استخرها و در کنار فواره ها نصب می شوند را از آسیب خیس و خراب شدن محافظت می کند.

وارنیش ها ظاهری شبیه به لمینت دارند، اما معمولا ارزان تر از لمینیت ها هستند. علاوه بر این، از آنها میتوان به شکل موضعی هم استفاده کرد که مثلا در قسمت های سایه روشن چاپ، بر روی یک سیب سرخ، سایه ی یک کودک و... زده می شوند و با ایجاد بافت و براقیتی متفاوت با دیگر قسمت ها، جلوه ای جذاب به کار می بخشد.

نوعی از وارنیش های کاملا مات و غیر براق هم وجود دارند که فقط برای محافظت بر روی چاپ زده می شوند. وارنیش های جلادار و رنگی هم موجود هستند که بسته به نوع کار و درخواست مشتری می توان از آنها استفاده کرد.

 

طرز کار با وارنیش ها
در گذشته، یک قلم موی نقاشی را در یک قوطی وارنیش می زدند و بر روی کار چاپی می کشیدند. اینکار شاید هنوز در چاپخانه های کوچک که سفارشاتی که نیاز به وارنیش دارند در آنها کم است، انجام شود. بعضی از دفاتر چاپ هم که قدرت خرید پرینتر دیجیتالی که امکان چاپ وارنیش داشته باشد را ندارند هم، همین کار را انجام می دهند.

در پرینترهای جوهرافشان، پرینت هد چاپ وارنیش با پرینت هد چاپ مرکب ها تفاوتی ندارد. ساندرا موسلی، نماینده ی بخش چاپ دیجیتال شرکت زیراکس می گوید: «در پرینترهای مجهز به چاپ وارنیش، از همان پرینت هدی که برای چاپ رنگ ها استفاده می شود، برای چاپ وارنیش به شکل موضعی هم استفاده میشود. میتوان پرینت هد را به شکلی تنظیم کرد که وارنیش را فقط در قسمت های خاصی از کار، بدون اینکه به بخش های دیگر سرایت کند، چاپ کند. اینکار مخصوصا برای چاپ دیجیتال روی شیشه کاربرد دارد که در آن وارنیش فقط به قسمت های تصویردار پاشیده می شود و دیگر قسمت های سطح شیشه، شفاف باقی می ماند.»

چرا وارنیش نه؟
در بعضی مواقع هم استفاده از وارنیش ها چندان کار هوشمندانه ای نیست. مثلا اینکه وارنیش ها بر پایه ی سالونت هستند، یعنی اینکه هنگام کار با آنها، آلاینده های فرار VOC در هوا منتشر می شود که اگر دستورالعمل های مربوط به ایمنی رعایت نشود، برای سلامتی اپراتور چاپ مضر است. 
همچنین درست است که وارنیش ها از چاپ در برابر کم رنگ یا زرد شدن جلوگیری می کنند، اما بهتر است بدانید که بعضی از انواع وارنیش ها که در ترکیبات خود بذر کتان یا تونگ دارند، خودشان با گذر زمان باعث زرد شدن کار چاپی می شوند. بنابراین اگر ماندگاری بالای چاپ برایتان مهم است، از وارنیش هایی استفاده کنید که در فرمولاسیون شان، به جای تخم کتان یا تونگ از آلکائیدها استفاده شده باشد. اما به خاطر داشته باشید که وارنیش های آلکائیدی به اندازه ی دیگر وارنیش ها براق نیستند.

انتخاب بهترین پرینتر
پرینترهای دیجیتال زیادی وجود دارند که با آنها می توانید وارنیش چاپ کنید. یکی از بهترین آنها، پرینتر فلت بد Raster Printer Daytona T600UV است که با عرض 60 در 48 اینچ به بازارعرضه شده. این پرینتر به پرینت هد کمپانی MEMS مجهز است، از دو نوع لامپ یووی و مرکوری به شکل ترکیبی استفاده می کند و ست مرکبی آن، شش رنگ است.

این پرینتر از مرکب های یووی سری Raster’s 4000 استفاده می کند که میتوانید رنگ های CMYK به اضافه ی سفید و وارنیش را برای چاپ استفاده کنید. امکان چاپ مرکب سفید همراه با وارنیش به کاربر اجازه می دهد که بر روی سطوح تیره یا شفاف هم به راحتی چاپ کند.

یکی دیگر از پرینترهای خوب موجود در بازار، پرینتر فلت بد کمپانی Mimaki مدل 5X10-ft است. این پرینتر، به پرینت هدهای Xaar و Toshiba مجهز است و از ست مرکب های یووی Mimaki استفاده می کند. این پرینتر قابلیت چاپ رنگ های CMYK به اضافه ی سایان، ماژنتا، سفید و مرکب شفاف را دارد که با آن میتوان طیف گسترده ای از رنگ ها را همراه با وارنیش به عنوان عملیات تکمیلی چاپ کرد.

پرینتر دیگر، از کمپانی Durst با نام Rho 600 است که عملکردی مشابه با پرینتر محبوب Rho 205 دارد. این پرینتر علاوه بر چاپ رنگ سفید همراه با وارنیش، امکان چاپ رنگ های اسپات و وارنیش های مخصوص جلوه های ویژه ی Durst را هم برای کاربر فراهم کرده است. این سیستم همچنین قابلیت به روز رسانی هم دارد که با آن می توان سرعت چاپ ماشین را ارتقا داد.































منبع: signindustry.com


 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.