پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه31 فروردين 1403     Friday, April 19, 2024

جایگاه چاپ دیجیتال در صنعت بسته بندی کجاست؟

با ماشین های دیجیتال بسته بندی امروزی می توان بر روی طیف وسیع تری از بسترها با جنس های مختلف چاپ کرد و عملیات تکمیلی بسته بندی و چاپ جلوه های ویژه، در همان خطوط چاپ قابل انجام هستند.

نسل جدید از ماشین های چاپ دیجیتال لیبل و بسته بندی، هم به کاربردهای بسته بندی افزوده اند، هم بهره وری تولید را افزایش داده اند و هم پایدارترند. فناوری های دیجیتال همچنین کیفیت چاپ، مدیریت رنگ و پایداری چاپ را به سطحی قابل رقابت با روش های چاپ سنتی ارتقا داده اند، آنهم با هزینه های معقول و متعادل.

چاپ دیجیتال به خاطر مزیت هایی مثل تطبیق پذیری و انعطاف پذیری بالا، قابلیت شخصی سازی سفارشات و سرعت بالای تحویل، هر روز بیشتر از قبل در میان تولیدکنندگان و صاحبان برندها محبوب می شود. غیر از این مزایا، پویایی چاپ دیجیتال و سرعت بالای تحولات و پیشرفت فناوری های آن باعث شده که چاپ دیجیتال همیشه در صدر به روزترین فناوری های چاپ و بسته بندی باقی بماند.

امروزه از ماشین آلات چاپ جوهرافشان و تونر برای چاپ لیبل تمام رنگ و چاپ مستقیم بر روی کارتن استفاده می شود. با ماشین های دیجیتال بسته بندی امروزی می توان بر روی طیف وسیع تری از بسترها با جنس های مختلف چاپ کرد و عملیات تکمیلی بسته بندی و چاپ جلوه های ویژه، در همان خطوط چاپ قابل انجام هستند.

در سطح عملیاتی هم، چاپ دیجیتال فرآیندی تطبیق پذیر است، یعنی اینکه می توان آنها را با ماشین آلات چاپ سنتی یکپارچه کرد. همچنین با نرم افزارهای نظارتی فرانت اند چاپ دیجیتال، می توان تمامی ماشین آلات موجود در سالن چاپ (چه دیجیتال و چه سنتی) را تحت نظارت گرفت و با یکدیگر هماهنگ کرد. سیستم های مدیریت اطلاعات پیشرفته (MIS) و نرم افزارهای آنالیز اثربخشی کلی تجهیزات (OEE) هم در اغلب ماشین های دیجیتال قابل دسترس هستند.

 سیستم های چاپ دیجیتال تونر از کمپانی هایدلبرگ، کیفیت چاپی برابر با کیفیت چاپ ماشین های سنتی به دست می دهد. این بسته بندی با ماشین Versafire EP چاپ شده است.

چاپ دیجیتال در صنعت بسته بندی مسئولیت های بزرگی بر دوش دارد؛ اول اینکه باید تمام استانداردهای کیفی مورد انتظار در روش های چاپ فلکسو و افست را برآورده کند و حتی از آنها بهتر باشد، و دوم اینکه نقایص موجود در این روش ها را هم برطرف کند و اثربخشی و کارایی تولید را افزایش دهد.

یک چالش مهم دیگر در بسته بندی، حفظ پایداری چاپ است؛ یک بسته بندی وقتی در قفسه ی فروشگاه قرار می گیرد، همیشه با بسته بندی محصول کناری اش مقایسه می شود که باید از نظر رنگ و کیفیت چاپ کاملا با یکدیگر یکسان باشند که اصطلاحا به آن پایداری کیفیت چاپ گفته می شود. خوشبختانه امروزه متخصصان فناوری های دیجیتال، با سی سال تحقیق و توسعه در زمینه ی ماشین آلات چاپ دیجیتال تونر و جوهرافشان، توانسته اند این چالش را هم به خوبی از میان بردارند.

یکی دیگر از چالش های چاپ دیجیتال در صنعت بسته بندی این است که کیفیت چاپ در ماشین های الکتروفوتوگرافی تونری، ذاتا ناپایدار است و این چالش، با بزرگ شدن ابعاد بستر چاپ، بزرگتر هم می شود. اما مزیت چاپ دیجیتال تونر در بسته بندی این است که با این روش، چاپ تقریبا بر روی هر بستری، از کاغذ و مقوای متالایز شده تا بسترهای ترکیبی و مصنوعی، امکان پذیر است. مخصوصا اینکه پیشرفت هایی که در سیستم های نظارتی حلقه بسته این ماشین ها انجام گرفته، رجیستری، تنظیم رنگ و در نهایت پایداری کیفیت را در ماشین های تونری به شکل قابل ملاحظه ای بهبود بخشیده است.

در مورد چاپ جوهرافشان اوضاع کمی متفاوت است. کیفیت چاپ در ماشین های جوهرافشان پایدار است اما تنوع چاپ بر روی بسترهای مختلف در این ماشین ها نسبت به چاپ تونر، کمتر است. چالش های موجود در چاپ جوهرافشان هم مانند ماشین های تونری، با بزرگ شدن ابعاد چاپ بیشتر می شوند. بااینحال امروزه ماشین های جوهرافشان B1 و B2 به بازار عرضه شده اند که از نظر سرعت و عملکرد، حتی از چاپ افست هم بهتر هستند.


 تمام لیبل های این محصولات با ماشین های چاپ دیجیتال اچ پی ایندیگو چاپ شده است. ماشین های دیجیتال چاپ لیبل اچ پی، برای چاپ بر روی انواع بسترها از جمله بسترهای حساس به حرارت، متالایز شده و شفاف سازگار شده اند.

یکی دیگر از زمینه هایی که باید در چاپ دیجیتال بسته بندی مدنظر قرار بگیرد، فرآیندهای عملیات تکمیلی مانند پوشش دهی، دای کات، چسب زنی، تدارکات و... است که در چاپ دیجیتال هنوز به استانداردهای چاپ سنتی نرسیده است.

مثلا سازگاری با انواع پوشش ها و لمینیت ها، چالشی ست که در هر دو چاپ تونر و جوهرافشان وجود دارد. پایداری رجیستری در دای کات هم که در گذشته یکی از مشکلات ماشین های دیجیتال محسوب می شد، حالا با پیشرفت های فناوری، به استانداردهای چاپ افست رسیده است.

پیشرفت های اخیر چاپ دیجیتال در صنعت بسته بندی، در چند حوزه ی مختلف رخ داده است:
  • بهبود امکانات و ظرفیت ماشین های دیجیتال، امکان استفاده از طیف وسیع تری از بسترهای چاپی با ویژگی های متفاوت مثلا فیلم های ضخیم یا نازک، حساس به حرارت، متالایز شده، دارای خاصیت کشسانی، شفاف و غیره را فراهم کرده است.
  • امکان استفاده از بسترها، مرکب ها و چسب های غیر شیمیایی و دوستدار محیط زیست، کل فرآیند چاپ را پایدارتر کرده است. همچنین با چاپ دیجیتال میتوان لیبل هایی چاپ کرد که به راحتی از ظروف بسته بندی جدا می شوند و قابل بازیافت هستند. علاوه بر این، چاپ دیجیتال مانع بازیافت انواع پلاستیک ها، از جمله پلاستیک PET نمی شود.
  • تولید مرکب ها با فرمولاسیون های متفاوت، فرصت های تازه ای را در دنیای بسته بندی و مخصوصا شرینک اسلیوها ایجاد کرده است.
  • چاپ بسته بندی کالاهای حساس مانند انواع خوراکی ها و داروها با چاپ دیجیتال سالم تر و امن تر است.
تولیدکنندگان ماشین آلات چاپ دیجیتال، همیشه گوش به زنگ مشتریان خود هستند که نیازهای آنها را به بهترین شکل در تجهیزات خود برطرف کنند. یکی از اصلاحات مهمی که در این زمینه صورت گرفته، بهینه سازی چاپ جوهرافشان پیگمنتی پایه آب است که فرصت ها و انعطاف پذیری بالایی را برای تولیدکنندگان لیبل و بسته بندی فراهم کرده است. امروزه می بینیم که سیستم های جوهرافشان پایه آب در انواع مختلف رول، ورقی، این لاین و آف لاین به بازار عرضه شدند و تولیدکنندگان بسته بندی در سرتاسر دنیا از آنها استقبال می کنند.

یکی دیگر از خواسته های مهم تولیدکنندگان در صنعت بسته بندی، کوتاه شدن و بهینه سازی هرچه بیشتر زمان آماده سازی تا تحویل سفارشات است. به همین دلیل است که تجهیزات چاپ هم به سمت مقرون به صرفگی بیشتر و سرعت بالای چاپ حرکت می کنند. چاپ جوهرافشان یکی از فناوری های دیجیتال است که در سال های اخیر توانسته از پس این چالش به خوبی بربیاید.

یکی دیگر از ویژگی های مهم چاپ دیجیتال در صنعت بسته بندی، امنیت و بهداشت بالای آن برای سلامتی محصولات خوراکی ست. امنیت محصولات خوراکی همیشه مهم بوده و این نه فقط در مورد خود بسته بندی، بلکه در طول فرآیند چاپ و تولید آن هم مهم است. امروزه از چاپ دیجیتال تونر خشک برای چاپ بسته بندی های کارتنی، لیبل ها و بسته بندی های انعطاف پذیر که مستقیما با خود محصول در تماس نیستند، استفاده می شود. فناوری تونر خشک به خاطر عدم مهاجرت مرکب آن، نسبت به فناوری های دیگر برای چاپ بسته بندی های محصولات خوراکی مناسب تر است. همچنین مرکب های تونر خشک زودتر از باقی مرکب ها خشک می شوند و از این نظر هم، بر فناوری های دیگر اولویت دارند.
  

تمام این بسته بندی ها با سیستم های چاپ دیجیتال چاپ شده اند که میتوانند به شکل مستقیم بر روی انواع کارتن ها، جعبه ها و دیگر بسترهای بدون پوششی که مرکب پذیر هستند، چاپ کنند.

همه ی ما شاهد تغییر و تحولات سریع در الگوی مصرف و سلایق مشتریان هستیم. افزایش استقبال از خریدهای آنلاین و توجه به دغدغه های مربوط به پایداری هم پدیده های دیگری ست که لزوم دیجیتالی شدن فرآیند های تولید بسته بندی را از همیشه جدی تر کرده است. تقاضای روزافزون برای کالاهای متفاوت و متنوع و عرضه ی فوری کالاهای جدید به بازار، باعث شده که کسب و کارها استراتژی های قدیمی را کنار بگذارند و به مدل های تولید و بازاریابی تازه روی بیاورند. دنیای چاپ دیجیتال یکی از فناوری هایی ست که در سال های اخیر ثابت کرده که می تواند خود را به سرعت با انتظارات مشتریان امروزی وفق دهد.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.