پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
پنج شنبه9 فروردين 1403     Thursday, March 28, 2024
چاپ دیجیتال بر روی فلز؛

تفاوت میان دای سابلیمیشن و چاپ مستقیم

با توسعه ی فناوری، امکانات موجود برای چاپ دیجیتال بر روی بسترهای خاص تر مانند فلزات هم بیشتر شده است. دو فناوری دای سابلیمیشن و چاپ مستقیم، روش های چاپ دیجیتالی هستند که برای چاپ تصویر و گرافیک بر روی فلزات استفاده می شود.

هردوی این فناوری، چاپ باکیفیت و با وضوح بالا به دست می دهند، اما هرکدام از آنها با توجه به نوع جلوه های بصری و دوام محصول نهایی، مزیت هایی نسبت به یکدیگر دارند که دانستن آنها، به تصمیم درست برای انتخاب نهایی کمک می کند.

چاپ مستقیم بر روی فلز
در چاپ فلزات به روش مستقیم، طرح موردنظر با فرمت دیجیتال توسط ماشین های جوهرافشان فرمت عریض و پرینت هدهایی با نازل های فوق العاده ریز، به شکل مستقیم بر روی قطعه چاپ می شوند. مزیت چاپ مستقیم این است که در این روش می توان قبل از چاپ، نمونه را مشاهده و اصلاحات مربوط به رنگ را در آن ایجاد کرد. وضوح تصاویری که به روش مستقیم بر روی فلز چاپ می شود، باید حداقل 150Dpi باشد. سرعت فناوری چاپ مستقیم که با پرینترهای فلت بد انجام می شود، از دای سابلیمیشن بیشتر است.



چاپ دای سابلیمیشن بر روی فلز
چاپ دای سابلیمیشن یکی از رایج ترین و بادوام ترین روش های چاپی ست که برای بسترهای مختلف از جمله فلزات قابل استفاده است. واژه ی سابلیمیشن به معنای «تصعید» یعنی تبدیل جامد به گاز است که به خاطر نوع فرآیند این فناوری، به این نام گذاشته شده است. در چاپ دای سابلیمیشن، تصویر ابتدا توسط یک پرینتر جوهرافشان بر روی کاغذ ترانسفر چاپ و بعد با حرارت 350 تا 400 درجه، بر روی فلز از قبل پرداخت شده، منتقل می شود. فرآیند ترانسفر مرکب، هربار بین 3 تا 10 دقیقه طول می کشد. مرکب بر روی کاغذ ترانسفر بعد از حرارت دیدن ابتدا به بخار تبدیل می شود و بعد بر روی فلز قرار می گیرد و سفت می شود. بعد از سرد شدن فلز، فرآیند چاپ تکمیل شده و به هیچ پوشش یا لمینیتی نیازی ندارد. چاپ دای سابلیمیشن در مقابل شرایط محیطی بسیار بادوام است.




تفاوت میان چاپ مستقیم و دای سابلیمیشن
دوام:
در چاپ دای سابلیمیشن، مرکب به داخل سطح قطعه ی فلزی نفوذ می کند. این اتفاق هم دوام و ماندگاری محصول را بالا می برد و هم آن را در مقابل آسیب اشعه ی یووی محافظت می کند. بنابراین چاپ دای سابلیمیشن به مرور زمان کمرنگ یا محو نمی شود. نتیجه ی چاپ به روش دای سابلمیشن، براق و شیشه ای ست، پس اگر می خواهید طرح موردنظرتان جلوه ی مات داشته باشد، پس دای سابلیمیشن انتخاب خوبی برایتان نیست.

چاپ مستقیم، هم برای چاپ روی آلمینیوم و هم برای فلزات سفید مناسب است. چاپ مستقیم بر روی فلزات سفید، کنتراست رنگی فوق العاده ای به دست می دهد، درحالی که نتیجه ی چاپ بر روی فلزات پرداخت شده، مات است. چاپ مستقیم بر روی فلزات، در مقابل اشعه ی یووی مقاوم است و در مواجهه با شرایط محیطی خشن، ماندگاری بالایی دارد. اما چاپ دیجیتال به مرور زمان کمرنگ می شود.

تمام سطوحی که دارای پوشش سطحی پلیمری باشند، برای چاپ دای سابلیمیشن مناسب هستند. حالا این بسترها می توانند چوب، آلمینیوم یا پلاستیک باشند. تفاوت میان چاپ مستقیم و دای سابلیمیشن این است که چاپ به روش مستقیم، بر روی سطح بستر می ماند و به درون آن نفوذ نمی کند در حالی که در دای سابلیمیشن، مرکب به درون سطح نفوذ می کند و به جزء جدایی ناپذیر آن تبدیل می شود. بنابراین، چاپ به روش دای سابلیمیشن از روی سطح خراشیده یا کنده نمی شود و در واقع، چاپ با خود قطعه ی فلزی یکی می شود. چاپ دای سابلیمیشن برای چاپ سفارشات تیراژ بالا مناسب تر از چاپ مستقیم است.



جلوه های بصری:
هردوی چاپ دیجیتال و دای سابلیمیشن، از نظر جلوه های بصری بسیار دلپذیر و جذاب هستند. زیبایی منحصر به فرد دای سابلیمیشن این است که بعد از چاپ، جلوه ی براقی دارد و چون در این فناوری از مرکب سفید استفاده نمی شود، بیشتر برای چاپ سیاه و سفید مناسب است. چاپ دای سابلیمیشن بر روی چوب هم جلوه های بسیار زیبایی ایجاد می کند.
نتیجه ی طرح و رنگ در چاپ مستقیم بسیار باکیفیت و شبیه به واقعیت است و جلوه ای بافت دار و عمق دار ایجاد می کند. اغلب هنرمندان و عکاسان برای چاپ هنری و باکیفیت آثار خود، از چاپ مستقیم استفاده می کنند. همچنین در چاپ مستقیم می توان از رنگ سفید به عنوان پیش زمینه ی یا برای چاپ رنگ های اسپات استفاده کرد.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.