پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
شنبه8 ارديبهشت 1403     Saturday, April 27, 2024

تازه ترین پیشرفت های فناوری چاپ دیجیتال جوهرافشان و الکتروفوتوگرافی در سال 2023

اینروزها چاپ دیجیتال در حال بالندگی ست؛ فناوری های چاپ جوهرافشان با بهبودهای مستمری که در سیستم ها و تکنیک های خود دارند، رشد قابل ملاحظه ای را تجربه می کنند. چاپ الکتروفوتوگرافی هم مخصوصا در مورد چاپ تجاری، مزیت های فوق العاده ای دارد که آن را در بازار محبوب کرده است. در این مقاله به تازه ترین پیشرفت های فناوری های چاپ دیجیتال می پردازیم.

چاپ جوهرافشان صنعتی در دهه ی گذشته، به دلیل مزیت هایی مثل بهره وری بالا و هزینه های راه اندازی پایین به سرعت در صنعت چاپ محبوب شده است. پیشرفت های فناوری در این بخش به حدی رسیده که حالا کیفیت نهایی چاپ جوهرافشان با کیفیت چاپ الکتروگرافی و افست برابری می کند. همین ویژگی باعث شده که فروش سیستم جوهرافشان هم هرسال از سال گذشته اش بیشتر شود.

چاپ افست به خاطر امکان پذیرش سفارشات با حجم های بالا و به صرفه، هنوز سهم قابل توجهی از بازار چاپ را در دست دارد، درواقع افست مزیت هایی دارد که گمان نمی رود حداقل در آینده ی نزدیک بتوان از آنها صرفه نظر کرد. بااینحال، شرایط اقتصادی حاکم بر بازار برای همه تصمیم می گیرد و اقتصاد این روزهای جهان حکم می کند که بسیاری از چاپخانه ها به سیستم های چاپ دیجیتال مهاجرت کنند.

استقبال بالا از چاپ دیجیتال در دهه ی گذشته علت های متفاوتی دارد. درست است که اختلالات گسترده در زنجیره ی تامین مواد خام و هزینه های بالای سوخت و انرژی، بر تمام بخش های صنعت چاپ تاثیر منفی می گذارد، اما چالش های دیگری مثل افزایش قیمت آلمینیوم و تقاضای بازار برای کاهش مصرف کاغذ و مرکب از موضوعاتی ست که کفه ی ترازو را به ضرر چاپ افست و به نفع چاپ دیجیتال می گرداند.

چاپ دیجیتال به خاطر امکان چاپ سفارشات محدود و برحسب تقاضا، نسبت به چاپ افست کاغذ و مرکب کمتری مصرف می کند. روش افست برای چاپ سفارشات خود، به حجم بالایی از کاغذ و مرکب نیاز دارد که طبعا هدررفت و زباله ی آن هم بیشتر است. مخصوصا اینکه گاهی سفارشات چاپ شده به روش افست، به دلایل مختلف به فروش نمی رسند و در انبار خاک می خورند، اما چاپ دیجیتال می تواند تمامی سفارشات را بر حسب تقاضای مشتری، بدون نیاز به یک عدد سفارش بیشتر یا کمتر تولید کند.

چالش دیگر برای چاپ افست این است که پیچیدگی های راه اندازی ماشین های افست به خاطر وجود بخش پیش از چاپ، از سیستم های دیجیتال بیشتر است. بنابراین پیدا کردن نیروی کار متخصص سیستم های افست سخت تر از اپراتور چاپ دیجیتال است. کمبود نیروی کار به قدری ست که با اینکه چاپخانه های اروپایی، حقوق کارمندان خود را تا ساعتی 30 درصد هم افزایش داده اند، ولی بازهم مشکل کمبود نیروی کار، یک موضوع جدی در چاپخانه ها محسوب می شود.

چالش مهم دیگر این است که سیستم های چاپ برای فعالیت مقدار قابل توجهی انرژی مصرف می کنند. قیمت انرژی هم در بازار امروزی بسیار بالاست و اغلب چاپخانه های افست را با چالش افزایش قیمت مواجه کرده و همین، رضایت مشتریان چاپ افست را کاهش داده است.
چاپ جوهرافشان در زمینه ی سرعت چاپ هم به مراحل تازه ای صعود کرده است. مثلا کمپانی Kodak به تازگی سیستم Prosper 7000 Turbo Pree را معرفی کرده که در حال حاضر پرسرعت ترین سیستم جوهرافشان موجود در دنیاست. این سیستم می تواند کیفیت 600 در 450 Dpi را با سرعت 410 متر در دقیقه چاپ کند. البته مثل همیشه، چاپ در مورد سفارشاتی که به پوشش دهی مرکب با حجم بالا نیاز دارند، با سرعت کمتری انجام می شود. همچنین سرعت چاپ بر روی کاغذهای پرداخت شده، با کاغذهای پرداخت نشده متفاوت است. بنابراین، کمپانی این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده که بسته به نوع سفارش، سرعت چاپ را تنظیم کنند. بدیهی ست که با کاهش سرعت چاپ، کیفیت نهایی چاپ بهتر می شود.
یکی دیگر از ابر سیستم های جوهرافشان، محصول شرکت HP است. سیستمHP PageWide Technology  از یک پرینت هد ثابت و مرکب با فرمولاسیون ویژه استفاده می کند که می تواند با سرعت 75 ورق در دقیقه و با کیفیت بسیار بالا و دقت رنگی عالی چاپ کند.

پرینتر جوهرافشان Trivor 2400 از کمپانی زیراکس هم یک جوهرافشان صنعتی ست که برای چاپ سفارشات با حجم بالا تولید شده است. این سیستم قدرتمند می تواند بر رو انواع بسترهای چاپ طبیعی و مصنوعی با سطوح پرداخت شده یا پرداخت نشده و ناهموار چاپ کند. سرعت چاپ این ماشین، 551 فیت در دقیقه است و از پایدار کیفی و بهره وری بسیار بالایی هم برخوردار است.
همانطور که گفتیم، چاپ جوهرافشان به خاطر بهبودهایی که در کیفیت نهایی خود داشته است، به سرعت در بازارهای امروزی چاپ و بسته بندی رشد می کند. اما فناوری الکتروفوتوگرافی هم به خوبی توانسته جایگاه خود را در صنعت چاپ پیدا کند.

اولین مزیت فناوری های الکتروفوتگرافی، سرعت های بسیار بالای آنها در مفایسه با روش جوهرافشان است. همچنین این سیستم ها در مورد چاپ متون و تصاویری که نیاز به کیفیت شارپ و رنگ های درخشان با گرادیانت های ظریف دارند، نسبت به اغلب سیستم های جوهرافشان عملکرد بهتری دارند. علاوه بر این، چاپ الکتروفوتگرافی سازگاری بیشتری با بسترهای مختلف مثل کاغذ، لیبل، شیشه، چوب، سرامیک و... دارد. بااینحال، هزینه ی چاپ الکتروفوتگرافی مخصوصا در مورد چاپ سفارشات رنگی از چاپ جوهرافشان بالاتر است.
 یکی از کمپانی هایی که به طور جدی بر پیشرفت فناوری های الکتروفوتوگرافی خود کار می کند، کمپانی HP ست. سیستم های الکتروفوتوگرافی مخصوصا در مورد چاپ سفارشاتی که نیازمند چاپ حجم بالای مرکب هستند، فوق العاده عمل می کند.

شرکت HP Indigo با سیستم های پیشرفته ی الکتروفوتوگرافی خود، نبض بازار چاپ لیبل را به دست گرفته است. ماشین چاپ لیبل HP Indigo V12 از این شرکت با موفقیت بالایی همراه بوده است و به نظر می رسد که می تواند در دنیای چاپ تجاری هم نتیجه ی رضایت بخشی ارائه دهد. در آینده ی نزدیک، سیستم های دوبلکس الکتروفوتوگرافی ایندیگو، می توانند با سیستم های تغذیه رول جوهرافشان رقابت کنند.

سیستم الکتروفوتوگرافی رول HP V12 از نظر سرعت، با بسیاری از سیستم های چاپ جوهرافشان موجود در بازار امروز قابل رقابت است. درضمن، فناوری الکتروفوتگرافی، بعضی از چالش های سیستم های جوهرافشان در مورد محدودیت پوشش دهی مرکب و نیاز به سیستم های خشک کنی وسیع را هم ندارد. در سیستم V2 از اچ پی، تصویر بر روی یک نورد بلنکت داغ چاپ می شود، بنابراین برای خشک شدن حجم مرکب های بالا به مشکلی برنمیخورد. در کل اینکه، بخش خشک کنی سیستم های الکتروفوتگرافی برعکس جوهرافشان، از سرعت چاپ سیستم نمی کاهند. البته در مقابل، سیستم های جوهرافشان نسبت به الکتروفوتگرافی، از پایداری کیفی و قابلیت اطمینان بالاتری برخوردار هستند، بنابراین از بهره وری و راندمان بیشتری هم برخوردارند.

همچنین تجربه نشان داده که هزینه های راه اندازی سیستم های جوهرافشان از الکتروگرافی کمتر است، مخصوصا اگر سفارشات به پوشش بالای مرکب نیاز نداشته باشند. در مورد سفارشات با حجم مرکب بالا، سیستم های صنعتی تونر مایع الکتروفوتگرافی بر تمامی مزیت های سیستم های جوهرافشان برتری میابند و انتخاب عاقلانه تری هستند.
یک مزیت دیگر برای سیستم های الکتروفوتوگرافی V12 از ایندیگو این است که این سیستم ها می توانند تا دوازده رنگ را چاپ کنند، درصورتی که سیستم های جوهرافشان چاپ تجاری و  چاپ نشر، فقط می توانند رنگ های CMYK را چاپ کنند. البته در بازار امروز، تقاضا برای طیف رنگی گسترده تر از CMYK، بیشتر در چاپ لیبل و بسته بندی وجود دارد تا چاپ نشر، اما بازهم برخی از مشتریان به دنبال رنگ هایی فراتر از چهار رنگ اصلی هستند که در این صورت، سیستم های جوهرافشان باید راه را برای ماشین های الکتروفوتگرافی باز کنند.
یکی دیگر از سیستم های پرقدرت چاپ الکتروفوتگرافی، سیستم Versant 3100 از کمپانی Xerox است. این ماشین برای چاپ سفارشات با حجم بالا طراحی شده و کیفیت و بهره وری فوق العاده ای به دست می دهد. این ماشین می تواند تا 100 ورق در دقیقه چاپ کند. سیستم Versant 3100 همچنین به تجهیزات اتوماسیون و عملیات تکمیلی پیشرفته مجهز است که اثربخشی را ارتقا می دهد.

سیستم Canon ImagePRESS C10010VP هم یکی دیگر از ماشین های مطرح الکتروگرافی ست که از سرعت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. این ماشین هم مانند رقیب خود، Versant 3100، از سرعت 100 ورق در دقیقه برخوردار است، به نرم افزارهای مدیریت رنگ بسیار پیشرفته مجهز است و قابلیت تطبیق پذیری با انواع بسترهای چاپ را دارد.
و اما کمپانی Konica Minolta توانسته ماشینی با سرعتی حتی بالاتر از ماشین های بالا را به بازار عرضه کند. سیستم الکتروفوتوگرافی Accuiro Press C14000، از کیفیت بالا و سرعت 140 ورق در دقیقه برخوردار است و با برخورداری از بخش عملیات تکمیلی گسترده ی خود، قابلیت چاپ بر روی انواع بسترها را دارد.

سخن آخر
بااینکه بسیاری از چاپخانه ها به مزیت های فوق العاده ی چاپ دیجیتال روی آورده اند. اما بازهم نمی شود ادعا کرد که چاپ دیجیتال در همه ی موارد حرف اول را می زند. واقیت این است که هنوز هم در مورد بسیار از سفارشات، چاپ با سیستم های افست، چهار برابر ارزان تر از سیستم های دیجیتال جوهرافشان و الکتروفوتوگرافی تمام می شود. گاهی اتفاق می افتد که تهیه ی مواد مورد نیاز چاپ دیجیتال گران تر از مواد اولیه ی لازم برای چاپ افست تمام می شود. بنابراین، در نظر گرفتن نوع سفارش، کیفت و زمان تحویل و دیگر شرایط محیطی بازار و اقتصاد در انتخاب بهترین روش چاپی مهم و ضروری ست. چاپ دیجیتال برای چاپ با سفارشات محدود، تحویل سریع تر، تولید برحسب تقاضا و چاپ اطلاعات متغیر مناسب است. اما چاپ افست هم به قوت و قدرت خود باقی ست. تصمیم درست این است که بتوان در موارد مختلف، از مزیت های هردو فناوری در جای خود بهره گرفت.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.