پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه31 فروردين 1403     Friday, April 19, 2024

بهینه سازی چاپ پارچه با چاپ دیجیتال آمیخته به چاپ سنتی

هم چاپ دیجیتال و هم چاپ سنتی، هردو ویژگی های منحصر به فردی دارند که به چاپخانه ها امکان چاپ با بالاترین کیفیت را می دهند.

هم چاپ دیجیتال و هم چاپ سنتی، هردو ویژگی های منحصر به فردی دارند که به چاپخانه ها امکان چاپ با بالاترین کیفیت را می دهند. اما چگونه می توان آنها را به گونه ای در کنار هم قرار داد که بتوان از مزیت های هر دو روش کمال استفاده را برد؟


 در این مقاله، سه روش مختلف را توضیح می دهیم که در آنها میتوان چاپ دیجیتال و سنتی را به گونه ای باهم هماهنگ و سازگار کرد که بهترین نتیجه را به ارمغان بیاورند.
نه اینکه بخواهیم خوبی های روش های سنتی چاپ پارچه را به عنوان پیشکوست زیر سوال ببریم، ولی باید اعتراف کنیم که 15 سال پیش عاشق پتانسیل های بی نظیر چاپ دیجیتال شدیم. فرصت ها و امکاناتی که قبل از آن، هیچ روش سنتی چاپی توانایی دستیابی به آنها را نداشت؛ نتیجه ی چاپ دیجیتال بر روی پارچه های پلی استری معرکه ست. همینطور اینکه فرآیند چاپ دیجیتال نسبت به چاپ سنتی بسیار پایدارتر است. زمان تحویل سفارشات هم در چاپ دیجیتال کوتاه تر است و امکان اعمال تغییر و سفارشی سازی هم وجود دارد.

اما روش های سنتی چاپ پارچه هم هنوز برخی از ویژگی های منحصر به فرد خود را حفظ کرده اند که مهمترین آنها، سرعت چاپ است. ماشین های چاپ سنتی می توانند تا 200 متر در دقیقه چاپ کنند (چاپ گراوور 150 تا 200 متر در دقیقه، چاپ اسکرین: 50 متر در دقیقه). اما سرعت چاپ دیجیتال فقط 50 متر در ساعت است که به هیچ وجه با ماشین های سنتی قابل مقایسه نیست. از طرف دیگر، برای چاپ پارچه با پرینترهای دیجیتال، نیاز به صرف زمان اضافه برای پیش از چاپ نداریم و فقط با ایجاد چند مورد تنظیمات ساده، کار چاپ آغاز می شود. اینجاست که بازهم سوال بالا به ذهنمان میرسد؛ اینکه به چه روش هایی می توانیم از مزایای هردو روش چاپی به طورهمزمان بهره ببریم؟


 
  1. چاپ نمونه ها با پرینتر دیجیتال و چاپ سفارش نهایی با پرینترهای سنتی
برای دستیابی به بالاترین کیفیت، باید مطمئن شوید که نمونه های دیجیتالی که چاپ می کنید، به بهترین شکل ممکن با سفارش نهایی که با چاپ سنتی چاپ می شود، یکسان باشد. پس اولین موردی که باید به سراغش بروید، color match یا همانندی رنگ هاست.
کالر مَچ در چاپ دیجیتال، یعنی اینکه باید مطمئن شوید که رنگ هایی که بر روی صفحه نمایش تان می بینید، از نظر فام رنگی، اشباع و درخشندگی، دقیقا همانی باشد که در نمونه ی نهایی چاپ خواهد شد. در پرینترهای دیجیتال، نرم افزارهای تخصصی کالر مَچ وجود دارد که با آنها به راحتی می توانید رنگ ها را به شکل دقیق تنظیم کنید.

اما کالر مَچ در چاپ سنتی، یعنی هنگامی که دارید مرکب ها را باهم ترکیب می کنید تا به رنگ مورد نظرتان برسید، باید اینکار را طوری انجام دهید که فام رنگ، اشباع و درخشندگی رنگ، دقیقا همانی باشد که در طرح تان وجود دارد.

هنگام انجام فرآیند کالر مَچ، مطمئنا متوجه میشوید که پرینترهای دیجیتال چاپ پارچه مخصوصا در مورد چاپ گرادیانت ها، کیفیت بالاتری به دست میدهند. به همین خاطر است که هنگام چاپ نمونه با پرینتر دیجیتال و نشان دادن آن به مشتری، باید به او یادآوری کنید که سفارش نهایی قرار است به روش سنتی چاپ شود و به عبارتی دیگر، تفاوت کیفیت ها را به او توضیح دهید.
 
  1. چاپ سفارشات کوچک با پرینتر دیجیتال و سفارشات بزرگ با پرینترهای سنتی
روش دوم این است که کار چاپ سفارشات را با پرینترهای دیجیتال شروع کنید و بعد با بیشتر شدن حجم سفارش، به سراغ روش های سنتی بروید. در مواقعی که سفارش تان طرح هافتون داشته باشد، باز هم دو روش در اختیار داریم که در ادامه توضیح میدهیم. واقعیت این است که پرینترهای سنتی برای چاپ هافتون به طرح رستر شده نیاز دارند، اما در چاپ دیجیتال به رستر نیاز نداریم. برای همین است که کیفیت چاپ هافتون در پرینترهای دیجیتال، نرم تر و واضح تر است. وقتی تیراژ بالا می رود، انتخاب را به خود مشتری واگذار کنید. مشتری باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد با صرف هزینه ی بیشتر، چاپ پریمیوم دیجیتال داشته باشد یا روش چاپ را از دیجیتال به سنتی تغییر می دهد و به این شکل، در هزینه ها صرفه جویی می کند.
 
  1. استفاده از هر دو روش دیجیتال و سنتی در کنار هم، بدون افت کیفیت
اگر سفارشی دارید که طرح هافتون دارد و برای چاپ آن در یک پرینتر سنتی به رستر نیاز دارید، یک گزینه ی دیگر این است که طرح رستر مورد نظرتان را در پرینتر دیجیتال خود بازسازی کنید. پس اگر می خواهید از پرینترهایتان به گونه ای استفاده کنید که نتیجه ی نهایی در هر دو پرینتر یکسان باشد، باید پرینتر دیجیتال تان را به شکلی تنظیم کنید که با کیفیت چاپ در ماشین های سنتی هماهنگ باشد.

یکی از نرم افزارهایی که برای اینکار مورد استفاده قرار می گیرد، نرم افزار تخصصی Bestimage است که رنگ و کیفیت را در ماشین های سنتی و چاپ دیجیتال، یکسان و مشابه می کند؛ با این نرم افزار می توانید طرح رستر شده ی چاپ سنتی را به راحتی در پرینتر دیجیتال خود به شکل یک فایل بازتولید کنید. در هنگام چاپ این فایل با پرینتر دیجیتال، می توانید مطمئن باشید که نتیجه ی چاپ، همان رستر مورد نظر در چاپ سنتی خواهد بود.  البته اینکار، کیفیت چاپ را نسبت به کیفیت اورجینالی که چاپ دیجیتال می تواند ارائه دهد، کمی پایین تر می آورد اما در عوض با اینکار مطمئن میشوید که کیفیت چاپ در هر دو روش سنتی و دیجیتال، کاملا یکی و مشابه است.

در مقابل مزایای فوق العاده ی چاپ دیجیتال، سفارشاتی هم وجود دارند که با چاپ سنتی نتیجه ی بهتری به دست می دهند؛ مثلا چاپ مرکب سفید روی پارچه ی سیاه یا چاپ طیف رنگ های آبی لاجوردی. در این موارد هم استفاده از نرم افزارهای تخصصی کالر مَچ به دردتان می خورد؛ با این نرم افزارها میتوانید هردو پرینتر دیجیتال و سنتی تان را در یک خط تولید باهم سازگار و هماهنگ کنید.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.