پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران
پنج شنبه1 آذر 1403     Thursday, November 21, 2024

برگزاری نشست شورای سیاستگذاری جشنواره ملی صنعت چاپ

نشست شورای سیاستگذاری جشنواره ملی صنعت چاپ ایران چهارشنبه ۲۴ مردادماه سال جاری برگزار شد.







 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی صنعت چاپ ایران، این نشست با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد، علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر، غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان، نادر قدیانی پیشکسوت صنعت چاپ ونشر، محمودرضا برازش رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی، محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری چاپ، بابک عابدین رئیس اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان صنعت چاپ، جلال ذکایی نائب رئیس اتحادیه لیتوگرافان، امین خضریان رییس اتحادیه چاپخانه داران همدان،حمیدرضا طاهری آشتیانی رییس هیات مدیره تعاونی چاپخانه داران تهران، فروزانفر مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان تهران، مهدوی معاون اداره کل امور استانهای وزارت ارشاد، علی ثابت رییس مسابقه نشان شیرازه و سعید پورمهدیان ریییس انستیتو چاپ دانشگاه امیر کبیر برگزار شد.
در ابتدای جلسه علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر گزارشی کوتاه در خصوص اقدامات صورت گرفته در برگزاری بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ ارائه داد و گفت: موضوع مهم برای برگزاری جشنواره بررسی بحث آسیب‌شناسی ادوار جشنواره‌ها بوده است به همین منظور در ابتدا سلسله نشست‌هایی را با داوران بخش‌های انتخاب برترین‌ها، کارشناسان و رابطان فرهنگی استان‌ها، دست‌اندرکاران و تشکل‌های صنفی برگزار و مکاتبه‌ای با اداره کل استان و... صورت پذیرفت که همگی آنها به منظور احصاء نظرات برای بهبود بخشی و تقویت هرچه بیشتر جشنواره بوده است. البته پلتفرم نظرسنجی نیز در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گرفت.
وی افزود: بحث آسیب‌شناسی را به چند بخش تقسیم کردیم؛ در این تقسیم‌بندی بخش ساختاری، بخش بودجه، بخش داوری، بخش جوایز و مراسم اختتامیه احصا شد و نظرات کارشناسان در تمامی بخش‌ها مورد بررسی و کارشناسی قرار گرفت.ابراهیمی در ادامه اظهار کرد: در بخش ساختاری نظراتی از قبیل مقایسه جشنواره ملی چاپ در کشورهای همسایه، ادغام برخی از بخش‌های جشنواره، توجه به حساسیت‌ها و سیاست‌های دولت، برگزاری جشنواره بانوان و کارگران، منطقه‌ای بودن جشنواره با چند استان همجوار، بازنگری در انتخاب پیشکسوت‌ها، ارتقا جشنواره ملی به بین‌المللی و... مطرح شده که تمامی موارد به صورت مجزا کارشناسی می‌شوند.
وی درخصوص شاخص‌های بخش بودجه در نظر گرفته شده برای جشنواره تصریح کرد: برای بودجه در نظر گرفته شاخص‌های مختلفی را در نظر گرفتیم. موضوع مربوط به ظرفیت و تعداد چاپخانه‌ها در استان‌ها؛ نگاه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته و تقسیمات استانی، تعداد شهرستان‌ها و مسافت‌های استانی همه موارد لحاظ شده است.
وی در ادامه درخصوص نظرات کارشناسان در بخش بودجه افزود: بازنگری در برون‌سپاری اجرای جشنواره، افزایش بودجه برای مراسم استانی، در نظر گرفتن هفته چاپ به جای روز چاپ، دوسالانه شدن جشنواره برای تقویت بنیه و اعتبار لازم برای مراسم و... مواردی است که در این بخش آمایش شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه نظرات کارشناسی شده در دیگر بخش‌ها نیز به صورت جزئی و دقیق مطرح شد.

جشنواره زمانی موثر است که فراتر از یک رویداد به آن نگاه شود
یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به اقدامات دفتر امور چاپ در حوزه آسیب‌شناسی ادوار جشنواره گفت: در آسیب‌شناسی به نکات خوبی توجه شده بود و ارزیابی دقیق این موضوعات نشان‌دهنده این است که کارشناسان با روحیه تیمی که دارند به دنبال تکمیل و برگزار شدن با کیفیت این جشنواره هستند.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره زمانی می‌تواند موثر باشد که بیشتر از یک رویداد و جلسه به آن نگاه کرد و باید در طی سال فعال و زنده باشد به خصوص اصرار ما برای برگزاری جشنواره در استان‌ها به این معنی نیست که جشن‌های کوچک در استان داشته باشیم و یک جشن بزرگ در تهران بلکه باید در هر استان جشنواره جدی کامل برگزار شود.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: اتفاق خوبی که در چند روز گذشته رخ داد راه‌اندازی انستیتو چاپ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود که این اتفاق به تعبیری یکی از مولودهای جشنواره صنعت چاپ بود در طی دو دوره گذشته توافق‌نامه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس وقت دانشگاه امیرکبیر منعقد شد و به صورت رسمی از هفته گذشته کار خود را شروع کرد.
روز صنعت چاپ هنوز تبدیل به یک فرهنگ نشده است
جلال ذکایی تحولات در دولت‌ها را یکی از دلایل توقف فعالیت‌ها عنوان کرده و گفت: در تغییر و تحولات در بدنه دولت‌ها، کارها را متوقف می‌کنند تا مشخص شدن وظایف و افراد دست نگه می‌دارند برگزاری این جلسه نزدیک به تغییرات نشان‌دهنده نگاه ملی تیم حاضر است که برایشان تفاوتی ندارد که دوره خدمتشان ادامه خواهد داشت یا نه و کار را زمین نمی‌گذارند.
وی گفت: جشنواره ملی صنعت چاپ نیاز به یک هیجان دارد برای به وجود آمدن این موضوع باید بازخورد از جامعه هدف و مخاطبمان بعد از برگزاری جشنواره را بررسی و مورد تحلیل قراردهیم.نائب رئیس اتحادیه لیتوگرافان تصریح کرد: زمانی که نزدیک به مراسم‌هایی ملی و مذهبی می‌شویم جامعه در ناخودآگاه خود شروع به آماده شدن برای آن مراسم‌ها می‌کند.
نائب رئیس اتحادیه لیتوگرافان  گفت: این موضوع یعنی مناسبت‌های ملی و مذهبی ما تبدیل به یک فرهنگ شده‌اند. آیین‌هایی مانند مراسم عاشورا و تاسوعا و عید نوروز از جمله این مناسبت‌ها هستند. روز صنعت چاپ هم نیاز دارد که به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل شدن به فرهنگ در سطح جامعه هدف، تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد نیست بلکه سنگینی این وظیفه به عهده تمام تشکل‌ها و نهادهایی است که نمایندگان و روسای آنها در این جلسه حضور دارند. در پایان هر یک از حضار و دست‌اندرکاران صنعت چاپ نظرات خود را پیرامون این جشنواره مطرح کردند.
گفتنی است بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران از شهریورماه در سطح استانها آغاز و مراسم پایانی در آذرماه ۱۴۰۳ در تهران برپا خواهد شد.
 


دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ و بسته بندی ایران" است.