
عباس زارع، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره دیدار با مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در دستور کار قرار دارد، بحث آموزش در صنعت چاپ بود؛ چندین دانشگاه در این حوزه فعال اما تعداد هنرستانهایی که رشته چاپ در آن تدریس میشود، خیلی معدود است.
وی ادامه داد: طی این ماهها در صحبت با مدیران کل ارشاد استانها و روسای تشکلهای چاپ سراسر کشور، متوجه شدیم که خلاء آموزش و نیروی انسانی مناسب یکی از نقاط ضعف و آسیب اصلی صنعت چاپ در دوره کنونی است.
زارع با اشاره به طرح پیشنهادی معاونت امور فرهنگی در این نشست، توضیح داد: در این دیدار با توجه به تاکیدات دکتر محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر تمرکز بر آموزش، پیشنهاد دادیم با توجه به ظرفیت خوب هنرستان هنرهای زیبا در سراسر کشور، رشته چاپ نیز در این هنرستانها ایجاد شود تا فعالان صنعت چاپ از فارغالتحصیلان این رشته در کارگاههای خود استفاده کنند.
به گفته وی، این پیشنهاد با موافقت همراه و قرار شد طی هماهنگی با آموزش و پرورش، این رشته در مقطع متوسط دوم در هنرستانهای هنرهای زیبا، آموزش داده شود.
زارع درباره نتایج این موضوع، توضیح داد: این دانشآموزان بعد از فارغالتحصیلی یا میتوانند جذب بازار شوند یا در دانشگاه، رشته چاپ را ادامه دهند، در این حوزه با توجه به اینکه بخش واحد عملی یک مشکل جدی بود، اتحادیهها و تشکلهای صنفی، مسئولیت آموزش عملی دانشآموزان را تقبل کردند.
وی همچنین خبر داد؛ در مرحله اول، در شش استان به صورت آزمایشی این طرح اجرا شود و در ادامه سایر استانها نیز از آن استفاده کنند.