پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه10 فروردين 1403     Friday, March 29, 2024

آینده صنعت جهانی لیبل با IT و فناوری‌های دیجیتال گره می‌خورد

صنعت جهانی لیبل در ۱۰،۲۰ و۳۰ سال آینده باید پاسخگوی چه نیازهایی باشد؟ برای شروع یافتن پاسخ، بهتر است نگاهی به برخی جریان‌های اصلی اقتصاد جهان و دیگر پیش بینی‌های جهانی بیاندازیم.

در این مقاله که مبتنی بر مطالعات آینده‌پژوهی است. نامی از ایران نیامده است، اما با دقت در محتوا مشخصات کشورهایی که در آینده به صدر جدول تولیدکنندگان لیبل خواهند آمد، می‌توان حدس زد که با تغییر شرایط اقتصادی، دست‌اندرکاران بسته‌بندی، به‌ویژه چاپکاران لیبل، در ایران هم شانس معینی خواهند داشت. مهم این است که با آگاهی از روندها، خود را برای آینده آماده کنیم.
صنعت جهانی لیبل تغییرات قابل ملاحظه‌ای را در سال‌های اخیر از سر گذرانده است: جهانی سازی، دیجیتال شدن، فشارهای زیست محیطی، اتوماسیون گردش کار، تغییرات در نیازها و خواسته‌های مشتریان، نگرانی‌های سودآوری، و مشکلات استخدام و آموزش. هرچالش جدید عملکرد تولید، بازگشت سرمایه، دانش و مهارت‌های مورد نیاز و خیلی موارد دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مدیریت یک مجموعه کوچک یا بزرگ تولید لیبل بسیار از قبل پیچیده‌تر شده است.
با این اوصاف صنعت جهانی لیبل در ۱۰،۲۰ و۳۰ سال آینده باید پاسخگوی چه نیازهایی باشد؟ برای شروع یافتن پاسخ، بهتر است نگاهی به برخی جریان‌های اصلی اقتصاد جهان، مانند مطالعات کلان pwc با عنوان جهان در ۲۰۵۰ و دیگر پیش بینی‌های جهانی بیاندازیم.
شاید اولین شاخص این باشد که انتظار می‌رود جمعیت جهان بیش از یک میلیارد نفر در این دوره افزایش پیدا کند. این به معنای حجم زیادی غذا و دارو است که باید بازاریابی، بسته‌بندی، لیبل زنی و فروخته شوند. حدود ۹۷ درصد از این جمعیت در آسیا و آفریقا و سریعترین رشد در بخش افراد بالای ۶۵ سال خواهد بود. رشد جمعیت بدون شک باعث رشد بخش چاپ‌های بسته‌بندی و لیبل در اقتصاد جهانی خواهد شد.
هرچند این موضوع باعث فشار فراینده‌ای بر مواد خام محدود و منابع انرژی خواهد شد، اما باعث بالا رفتن نرخ بازیافت و استفاده مجدد از مواد، بالا رفتن راندمان فرآیند تولید، کاهش باطله‌ها و یافتن روش‌های جدید و بهتر برای بسته‌بندی و هویت بخشی به کالاها به ویژه در بخش مصرف نیز می‌شود. تمام این فشارها مورد انتظار هستند و سال به سال اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.
هرچند که مجموع جمعیت جهان به سرعت در حال رشد است، این موضوع در اکثر کشورهای اروپایی صادق نیست و آنها با کاهش جمعیت رو به رو هستند(به جز انگلیس و فرانسه که تقریبا دارای ثبات هستند) و در مورد سن نیروی کار می‌توان انتظار افزایش سالهای کار و بالا رفتن سن بازنشستگی را داشت. آمریکا ژاپن و روسیه نیز انتظار پایین آمدن رشد جمعییت کمی را دارند.

سن کارکنان و آموزش؛ چالش‌های مهم آینده
افول رشد جمعییت به خودی خود چالش محسوب می‌شود. کارکنان جوان بخش IT، ارتباطات، دیجیتال، اینترنت، محاسبات ابرهای اطلاعاتی، شبکه‌های اجتماعی و دیگر مهارت‌های ارتباطی پیشرفته، صنعت لیبل را در حال حاضر موقعیت شغلی جذابی نمی‌بینند، در حالی که ما شاهد بالا رفتن سن نیروی کاری هستیم که با IT، مهارتهای دیجیتال و کامپیوتر سر و کار دارد و برای رشد در آینده به آن موسسه مطالعاتی pwc نیازمندیم. رشد و توسعه IT و ارتباطات بخش ضروری در آینده صنعت بسته‌بندی و لیبل است.
راهکارهایی برای کسب آمادگی جهت مواجه شدن با شرایط جدید پیشنهاد داده است؛ شامل آموزش و کارآموزی برای کارکنان مسن‌تر، و بررسی احتمال و پیگیری آموزش کارکنان مسن‌تر که یادگیری مهارتهای جدید IT و دیجیتال از همکاران جوانتر. مطمئنا توانایی اتصال اشیاء به اینترنت و به یکدیگر به دگرگون کردن تمام بخش‌های صنعت لیبل در سال‌های پیش رو خواهد انجامید(اما ممکن است آن را در معرض حملات سایبری قرار دهد). به نظر می‌رسد کتاب‌های آکادمیک و کلاس‌های پیشرفته در زمینه لیبل نقش ارزشمندی در سیستم ایفا خواهد کرد.
جریان اصلی در پایین آمدن گروه سنی کارکنان، کند شدن تنفس، کم شدن نسبی راندمان و کند شدن کلی رشد اقتصادی که کم و بیش در بین کشورهای پیشرفته غربی و شمال آمریکا، کانادا، ژاپن، استرلیا، اروپای غربی و روسیه دیده می‌شود به معنی این است که همگی به آرامی در حال افول هستند. پیش‌بینی می‌شود این روند تا زمانی که چین از آمریکا سبقت گرفته و به اقتصاد اول جهان تبدیل شود ادامه یابد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که هند نیز تا ۲۰۵۰ از آمریکا پیشی بگیرد. فقط آلمان در بین کشورهای اروپای غربی پیش‌بینی می‌شود در ۱۰ کشور بالای جدول اقتصادی جهان باقی بماند. اروپای شرقی انتظار می‌رود وضعیت کنونی خود را حفظ کند.

کشورهای صدرنشین جدول رشد اقتصادی
فرصت‌های اصلی رشد صنعت لیبل در کدام کشورها خواهند بود؟ کدام اقتصاد رشد خواهد کرد و در آینده در کجا شاهد رشد اقتصادی خوب، بلند مدت و با ثبات در کنار رشد جمعیت بالا خواهیم بود؟
برزیل و اندونزی دارند به ده اقتصاد بزرگ دنیا نزدیک می‌شوند در حالی که مکزیک هنوز مقداری فاصله دارد. همه این کشورها رشدشان را تا رسیدن به موقعیت اقتصادی قدرتمند ادامه خواهند داد. پیش‌بینی می‌شود که تا ۲۰۵۰ اندونزی چهارمین، برزیل پنجمین و مکزیک ششمین اقتصاد بزرگ دنیا باشند.
دیگر اقتصادهایی که به سرعت در حال رشد هستند تایلند، فیلیپن، مالزی، بنگلادش، پاکستان و مصر هستند. ویتنام شاهد سریعترین رشد خواهد بود و از رتبه ۳۲ به ۲۲ ارتقاء خواهد یافت.
در آفریقا بدون شک نیجریه سریعترین رشد را در منطقه(شاید حتی بین ۱۰ اقتصاد برتر جهان) تجربه خواهد کرد. در حالی که آفریقای جنوبی به حیطه اقتصادهای با رشد پایدار خواهد پیوست.

رشد تجارت
همه این اقتصادهای رو به رشد، کشورهایی هستند که برندهای جهانی محصولات خوب و بازار رو به رشدی را برای آینده خواهند یافت و با گسترش تولید در آنها، نیاز به لیبل و بسته‌بندی‌های پیچیده افزایش خواهد یافت. رشد در این بازارهای جدید اقتصادهای نو ظهور، ابتدا بدون فشار بر مواد خام، انرژی و مسائل زیست محیطی و افزایش سن نیروی کار -که کشورهای پیشرفته غربی با آن مواجه هستند- شروع خواهد شد و بازارهای جذابی برای گروه‌های صنعتی بین‌المللی فعال در زمینه چاپ لیبل و بسته‌بندی پدید خواهد آورد. GDP بلند مدت، در حال حاضر سالانه ۳ درصد رشد را پیش‌بینی می‌کند، که اقتصادهای پیشرفته نرخی حدود یک یا دو درصد و اقتصادهای نو ظهور بسته به منطقه رشد ۴، ۵، ۶ یا ۷ درصد را تجربه می‌کنند. به صورت سنتی، صنعت لیبل چند درصد بیشتر از GDP عمل می‌کند بنابراین رشد جهانی این صنعت در ۲۰ سال آینده را حدود ۳ تا ۵ درصد می‌توان تخمین زد.
در حالی که اقتصادهای نوظهور می‌توانند انتظار رشد بلند مدت خوبی را داشته باشند، اقتصادهای پیشرفتۀ امروزه ضرورت بالا بردن تولید و افزایش بهره‌وری گردش کار و همچنین ملاحظات زیست محیطی و انرژی و دور ریز را باید بیش از پیش در نظر بگیرند. تولیدکنندگان غربی لیبل در آینده بی‌شک باید جور دیگری کار کنند، کار دیگری بکنند و به روش‌های دیگری با مشتریان ارتباط برقرار کنند.
آنها نیاز خواهند داشت به صورت فراینده‌ای خودشان را به فناوری‌های نرم افزاری که صنعت را متحول می‌کند مجهز کنند. این مسأله ما را به این سمت سوق خواهد داد که چه نوع مهارت، دانش و نیروی کاری در جهان به سرعت در حال تغییر، مناسب صنعت لیبل خواهد بود. شکی وجود ندارد که مهارتهای IT، دیجیتال، کامپیوتر و ارتباطات در همه جا و در تمامی صنایع لازم خواهد بود.
صنعت می‌تواند همین حالا هم تأثیرات فناوری‌های دیجیتال را در هردو حوزه بسته‌بندی و لیبل ببیند، اما ما هنوز در ابتدای این انقلاب هستیم. آیا باید منتظر چاپ دیجیتال مستقیم روی بطری‌ها، شیشه‌ها و قوطی‌ها برای جایگزینی لیبل‌ها باشیم؟ این یک احتمال است.
پرسش‌های تولیدکنندگان لیبل در کشورهای صنعتی این است که چگونه نیروی کار مناسب را برای آینده پیدا (و حفظ) کنیم، چطور آنها را آموزش دهیم، چگونه سیستم‌های دیجیتال و نرم افزاری خود را در صنعت لیبل برای آینده به روزرسانی کنیم اگر میخواهیم در اقتصاد جهانی جا مانیم. حقیقتی که وجود دارد این است که اقتصادهای نوظهور که نیروی کار جوان آموزش دیده دارند قادر هستند لیبل‌های با کیفیت بالا و پیچیده تری مانند کشورهای پیشرفته – حتی گاهی بهتر از آنها – تولید و عرضه کنند. آنها سعی می‌کنند تکنولوژی و مهارتهای کاری را برای رهبری جهانی در کیفیت. عملکرد و نوآوری در لیبل را از آن خود کنند. شاهد این ماجرا را می‌توان در نتایج جوایز جهانی صنعت لیبل به عینه دید.
ما نیاز داریم که صنعت لیبل را با چالش‌ها و فرصت‌های آینده همگام کنیم، آن را قادر کنیم که زبده ترین نیروها و مهارتها را جذب کنیم، روی IT که به سرعت تغییر ماهیت می‌دهد کار کنیم، و در دیجیتال و ارتباطات به روز باشیم و نیازهای قرن بیست و یکم جهان را در تولید و کارآیی لیبل متبلور کنیم. آیا برای این چالش آماده‌ایم.


دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.