پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه10 فروردين 1403     Friday, March 29, 2024

چاپ جوهرافشان چطور به پایدار شدن چاپخانه ها کمک می کند؟

اگر صاحب یک چاپخانه ی صنعتی هستید، آیا فکری به حال پایداری جریان کاری خود کرده اید؟

محصولاتی که تولید می کنید سبز هستند؟ مشتریان تان از شما خواسته اند که فرآیندهای خود را پایدار تر کنید؟ اگر نه مطمئن باشید که به زودی این اتفاق می افتد. آنوقت است که اگر بتوانید یک نقشه ی راه و یک خط مشی دقیق از برنامه های پایداری کسب و کار خود ارائه دهید، یک برگ برنده ی مهم در اختیار دارید؛ مشتریان شرکت شما را یک مجموعه ی مدرن و درحال توسعه میبینند و به همکاری با شما علاقه ی بیشتری نشان میدهند، چون دغدغه ی پایداری محیط زیست فقط مخصوص یک صنف نیست و مشتریان شما هم برای استفاده از بسته بندی و لیبل های پایدار تحت فشار قرار می گیرند.

اگر عمده سفارشات شما با چاپ افست یا دیگر روش های غیر دیجیتال انجام میشوند، یکی از راه های کاهش اثرات زیان بار محیط زیستی و افزایش شهرت تان به عنوان یک چاپخانه ی پایدار این است که به روش های چاپ جوهرافشان روی بیاورید.

یکی از مزیت های ذاتی چاپ دیجیتال این است که به خودی خود پایدار است: در فرآیند تولید خود از مواد شیمیایی استفاده نمیکند، تولید زباله ی آن بسیار کمتر است، زمان آمادگی و راه اندازی ماشین کاهش یافته و قابلیت چاپ سفارشات کم و حتی تکی را دارد که از تولیدات بی رویه و هدررفت منابع به شکل قابل توجهی میکاهد. اثربخشی و بهره وری در چاپ دیجیتال به حداکثر میرسد و فرآیندهای تمام اتوماتیک ماشین ها، خطاهای انسانی را نیز به صفر میرساند. چاپ دیجیتال نسبت به چاپ های سنتی کاغذ کمتری هم مصرف میکند. مثلا چاپ فلکسو به خاطر نیاز به راه اندازی اولیه، در خط تولید خود به شکل پیوسته زباله تولید میکند که گاهی از 15 درصد از کل حجم سفارش هم بیشتر است. این یعنی مثلا از هر سفارش برای تولید لیبل در چاپ فلکسو، 15 درصد آن مستقیما به زباله تبدیل میشود. اما از آنجایی که چاپ دیجیتال به راه اندازی اولیه نیازی ندارد، مقدار تولید زباله در این روش کمتر از 5 درصد است. فقط تصور کنید اگر به نسبت هر سفارش، 10 درصد از حجم زباله های کاغذی تان کم شود، در کل مجموعه ی تولیدتان چه مقدار صرفه جویی میشود! بعضی از پرینترهای جوهرافشان بر روی کاغذهای بازیافتی هم چاپ میکنند که صرفه جویی را به بالاترین حد خود می رساند.

همچنین در چاپ دیجیتال مدل های کسب و کاری پایدار بیشتری در دسترس است: چاپ بر حسب تقاضا (اول بفروش بعد چاپ کن)، نشر داینامیک (محتوای هدفمند که بر اساس داده های جریان کاری و فرآیندهای اتوماتیک تهیه میشود و به چاپ صفحات کمتری نیاز دارد) و چاپ برنامه ای (اتصال پلتفرم های بازاریابی اتوماتیک به خطوط تولید چاپ اتوماتیک) از مدل های کسب و کاری پایدار چاپ دیجیتال به شمار می آیند.

بااینحال با خطوط تولید چاپ جوهرافشان میتوان سطوح پایداری را حتی به درجات بالاتر هم ارتقا داد: مثلا اگر از هد پرینتر شروع کنیم، اغلب پرینترهای رول و ورقی جوهرافشان از فناوری پرینت هد پیزو استفاده میکنند که در آنها نوعی کریستال (PZT) وجود دارد که زمانی که یک جریان الکتریکی از آن عبور میکند، منقبض و منبسط میشود و باعث پاشش مرکب از نازل ها میشود. این پرینت هدها که به دقت و مقاومت بالا مشهور هستند، هزاران ساعت عمر میکنند و برای چندین سال متمادی قابل استفاده هستند. اما در مورد روش های سنتی اینطور نیست؛ در دو روش افست و فلکسوگرافی، به کلی مواد و فرآیندهای مضر شیمیایی برای چاپ نیاز است: برای تولید پلیت به اتاق تاریک نیاز داریم که در آن با مواد شیمیایی باید پلیت های پلی استری را برای چاپ آماده کنیم. در هربار سفارش هم تمام این فرآیند آمادگی پلیت از اول تکرار می شود.

در مورد مرکب های جوهرافشان، پایدارترین آنها، مرکب های پیگمنتی پایه آب هستند که  بی بو هستند، در فرمولاسیون آنها از مواد شیمیایی مضر استفاده نشده، عاری از روغن های معدنی هستند، و هیدروکربن های اشباع شده و بودار هم ندارند. همچنین این مرکب ها در روش های مرکب زدایی و بازیافت به راحتی از مواد بازیافتی جدا میشوند. درصورتی که اغلب پرینترهای سنتی از مرکب های سالونت قوی استفاده میکنند که پایداری و کیفیت بیشتری به چاپ می دهند اما برای محیط زیست بسیار مضرند. همچینین برای پاک کردن مرکب از روی رول های چاپ فلکسو و افست هم از مواد شیمیایی مضر استفاده می شود.

در بسیاری از مرکب ها و پوشش های چاپ از انواع حلال های صنعتی استفاده می شود. این مواد داری مواد آلی فرار (VOC) هستند که هم برای محیط زیست و هم برای انسان مضرند. اما یک چاپخانه ی پایدار میداند که باید مقدار استفاده از این مواد مضر را در پایین ترین سطح و مورد تایید سیاست های پایداری نگه دارد. بعضی از پرینترهای جوهرافشان از فناوری های نوآورانه ای استفاده میکنند که اثر مواد آلی را تا حد ممکن کاهش میدهد. مثلا در بعضی از فرآیندهای خشک کنی چاپ دیجیتال از درجه حرارت مخصوصی استفاده میشود که ذرات مواد آلی موجود در فیبر کاغذ را در هوا پخش نمیکند و سالن چاپ به تهویه ی هوای اضافه نیازی ندارد. انواع دیگری از پرینترهای جوهرافشان هم دارای یک سیستم تهویه ی هوای یکپارچه هستند که انتشار گازهای آلی به محیط را کاملا حذف می کند.

پرینترهای دیجیتال از مزایای پایداری دیگری هم برخوردار هستند که یکی از آنها مصرف انرژی ست؛ پرینترهای جوهرافشان نسبت به هر ورق چاپی انرژی کمتری مصرف میکنند تا حدی که بسیاری از آنها دارای تاییدیه ی پایداری Nordic Swan هم هستند.

سخن آخر اینکه با گسترده شدن هرچه بیشتر پایداری در دنیا، رویکرد عاقلانه این است که چاپخانه ها، اگر نه تمام تجهیزات خود، حداقل بخشی از آنها را به چاپ دیجیتال و مخصوصا جوهرافشان مجهز کنند زیرا این روش یکی از اثربخش ترین روش ها برای رعایت مسائل مربوط به پایداری به حساب می آید.
 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.