پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه7 ارديبهشت 1403     Friday, April 26, 2024

مزیت های چاپ دیجیتال برای چاپ لیبل های دارویی

همه ی لبیل ها مثل هم تولید نمی شوند، هر لیبل بسته به کاربرد آن، نوع متفاوتی از فناوری چاپ دیجیتال را می طلبد.










هر لیبل بسته به اینکه برای صنعت دارو تولید شده باشد یا غذا و نوشیدنی ها ، یا محصولات آرایشی و بهداشتی، هم از نظر زیبایی شناسی و هم فناوری تولید و نوع مواد اولیه مانند چسب، مرکب و... با دیگری متفاوت است.

در روش های سنتی مانند افست، گراوور و فلکسو، برای چاپ لیبل به واحدهای پیش از چاپ برای آماده سازی ماشین، بستر و رنگ هایی که در چاپ استفاده میشود، نیاز داریم. اما در چاپ دیجیتال نیاز به فیلم، سیلندر و پلیت جدا برای هررنگ،  حذف شده و چاپ مستقیما از روی کامپیوتر بر بستر لیبل انجام میشود. بعد از چاپ هم یه لایه لمینیت بر روی چاپ کشیده میشود که آن را از فرسایش و آسیب های محیطی محافظت کند.


وضوح چاپ در لیبل های دارویی


لیبل های دارویی از آنجایی که بیشتر از بقیه ی لیبل ها در خطر جعل قرار دارند، استفاده از تمهیدات امنیتی برای سلامت محصول و حفاظت از برند در آنها ضروری تر از دیگر انواع لیبل است. در چاپ لیبل های دارویی از فناوری های خاص چاپ دیجیتال مانند میکرو تکست ها و نقوش برجسته، زیاد استفاده میشود. همینطور لیبل های دارویی جزئیات ریز فراوانی دارند و بسترهای چاپ لیبل آنها نوع خاصی از لیبل های تایید شده است.

سیستم های کنترل کیفیت چاپ دیجیتال، امکان بازتولید کیفیت بسیار بالای چاپی و قابل مقایسه با چاپ افست را به دست میدهد. رجیستر رنگ ها کاملا دقیق و پایدار و سرعت چاپ نیز بسیار بالاست.

یکی از مهمترین ویژگی های چاپ لیبل های دارویی، خوانایی متون و شماره های ریز روی لیبل است. برای رسیدن به کیفیت چاپی با چنین وضوحی، به فناوری های چاپ دیجیتال قدرتمندی نیاز است که معمولا بهترین انتخاب، پرینترهای دیجیتال تونر خشک هستند. این پرینترها می توانند با رزولوشن 1200 Dpi چاپ کنند و کیفیت کار را در تمام طول سفارش پایدار و بدون تغییر نگه دارند. در واقع یکی از مهمترین دلایل انتخاب پرینترهای تونر خشک برای لیبل های دارویی، ثباث کامل در کیفیت چاپی ست، چیزی که در پرینترهای جوهرافشان به سختی می توان ایجاد کرد. زیرا در چاپ جوهرافشان، هرگونه تغییری در نازل های پرینتر مانند گرفتگی ناشی از مرکب در آنها، مستقیما بر روی کیفیت چاپ اثر میگذارد. همینطور کیفیت چاپ در فناوری جوهرافشان، 800 تا 360 Dpi است که از چاپ تونر خشک بسیار کمتر است.


حفاظت از برند





تولیدگنندگان و صاحبان برند برای مقابله با جعل لیبل های دارویی از روش های مختلفی استفاده می کنند. اولین اقدام این است که المان های مربوط به تمهیدات ضدجعل، اعتبارسنجی محصول و حفاظت از برند را از همان اول، در تار و پود طراحی لیبل و بسته بندی خود به کار ببندند. دومین اقدام این است که با ترکیب پیشرفته ترین روش های ضدجعل، بیشترین میزان حفاظت از برند را ایجاد کنند. و اقدام سوم این است که هرکدام از لیبل ها را به شکل منحصر به فرد و متفاوت با دیگری تولید کنند که امکان جعل آنها به حداقل ممکن برسد. با استفاده از الگوهای گیلوش می توان این تفاوت را ایجاد کرد. الگوهای گیلوش، در واقع طرح های بیضوی و دایره واری هستند که خیلی دقیق ولی کاملا تصادفی بر روی لیبل چاپ میشوند، هر طرح از الگوهای گیلوش حداقل در قسمتی از آن با دیگری متفاوت است. به همین دلیل کپی و یا جعل این الگوها غیرممکن است.

همچنین در لیبل های دیجیتالی میتوان از بارکدهای دو بعدی و چیپ های RFID استفاده کرد که هم اطلاعات ضروری درباره ی دارو را در اختیار مصرف کننده قرار می دهند و هم قابلیت پیگیری و بازیابی را در محصول ایجاد میکنند. چاپ اطلاعات متغیر مانند شماره سریال ها و بَچ ها هم که یکی از مهمترین خصیصه های لیبل های دارویی ست، با چاپ دیجیتال به خواناترین و باکیفیت ترین شکل ممکن چاپ می شود.

با چاپ دیجیتال می توان چند مدل مختلف از تمهیدات امنیتی را به طور همزمان و در چند سطح بر روی لیبل ایجاد کرد. تمهیداتی مانند میکرو پرینتینگ، استفاده از مرکب های کالرشیفت و واترمارک ها را می توان با استفاده از فناوری های دیجیتال بر روی لیبل ایجاد کرد.

سهولت و پایداری چاپ
از آنجایی که تغییر سفارش یا طراحی لیبل در چاپ دیجیتال، فقط نیازمند تغییر آرت ورک در کامپیوتر است و به پیش نیازهای چاپی مانند تغییر پلیت و ساخت مجدد پلیت یا سیلندر نیاز ندارد، تغییر سفارشات چاپ دیجیتال در کوتاه ترین زمان و با کمترین هدررفت مواد اولیه انجام می گیرد. به همین ترتیب زمان توقف ماشین برای تغییر و آماده سازی سفارش جدید هم تقریبا صفر است.  چاپ کامپیوتر به لیبل دیجیتال، برای چاپ نمونه های مختلف که در چند نسخه چاپ می شوند هم بسیار مناسب است. چاپ سفارشات تا سقف 200 هزار لیبل، با چاپ دیجیتال کاملا به صرفه است. اما برای چاپ با حجم سفارش بیشتر از این مقدار، بهتر است به سراغ روش های چاپ سنتی افست یا فلکسو رفت.

سیستم های کنترل کیفی چاپ دیجیتال آنقدردقیق و پایدار هستند که نیاز به نظارت بر کیفیت بعد از چاپ را حذف میکنند. در یک جریان کاری چاپ دیجیتال که استانداردهای لازم برای چاپ لیبل های دارویی را دارد، لیبل ها مستقیما بعد از چاپ به واحدهای بسته بندی فرستاده می شوند و انبارهایی که معمولا برای کنترل کیفیت پس ازچاپ درنظر گرفته میشوند، عملا تغییر کاربری داده و به عنوان فضاهای دیگری مورد استفاده قرار می گیرند.

امکانات چاپ دیجیتال
یک ماشین چاپ دیجیتال کم عرض که برای چاپ لیبل های دارویی طراحی شده، چهار واحد رنگی دارد که می تواند تا هفت واحد رنگی هم توسعه پیدا کند. این یعنی میتوان در کنار چهار رنگ اصلی CMYK، از رنگ های اضافی نارنجی، بنفش و سبز هم برای ایجاد طیف رنگ های اسپات استفاده کرد. با ترکیب شش یا هفت رنگ از این رنگ ها، عملا می توان تمام گستره ی رنگی مجموعه ی پانتون که در ماشین های چاپ سنتی قابل دسترسی هستند را بازتولید کرد. برای تغییر و تنظیم رنگ ها نیز می توان در حین کار ماشین، کارتریج ها را تغییر داد یا مجددا شارژ کرد. به این ترتیب زمان توقف ماشین برای تنظیمات مرکب هم به صفر می رسد.

 

دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.