پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران
جمعه10 فروردين 1403     Friday, March 29, 2024

آینده ی چاپ جوهرافشان صنعتی به کدام سمت و سو می رود؟

با گذر از دوره ی سخت و طولانی سیطره ی ویروس کرونا بر دنیا، کم کم شرایط به وضعیت قبل از این پاندمی برمی گردد. اما در این میان، تغییراتی هم ایجاد شده که با ما باقی می مانند.

صنعت چاپ دیجیتال هم مانند دیگر صنایع سعی می کند به سرعت خودش را با شرایط جدید دنیا وفق دهد. در این مقاله به مهمترین ترندهای مربوط به چاپ جوهرافشان و فناوری های مربوط به مرکب ها در سال 2021 و 2022 می پردازیم.
چاپ بر حسب تقاضا (ِDOD) بیشترین میزان رشد را تجربه خواهد کرد
چاپ جوهرافشان برحسب تقاضا بیشترین رشد را در سال 2021 داشته و انتظار میرود که در سال 2022 هم به همین روند صعودی خودش ادامه دهد. از چاپ DOD جوهرافشان برای انواع کاربردها از جمله چاپ روی مقوا، پلاستیک، انواع بسته بندی، چوب و بسترهای سخت مانند فلزات و محصولات بتنی استفاده شود.
رشد و گسترش کابرد چاپ جوهرافشان در زمینه های مختلف صنعت چاپ در سال های آینده آنقدر بارز و قابل توجه است که کمپانی های بزرگ دنیا در سرتاسر دنیا بر روی آن حساب ویژه باز کرده اند. یکی از مهمترین این شرکت ها، آمازون است که اعلام کرده که میخواهد با یک سرمایه گذاری 400 میلیون دلاری بر روی سیستم های چاپ دیجیتال، قابلیت ها و امکانات خود را در این زمینه بیشتر کند.
انعطاف پذیری بالا، زمان خواب کمتر ماشین، شخصی سازی محصولات به شکل انبوه و کارایی بالا از مهمترین ویژگی هایی ست که چاپ بر حسب تقاضا را به فناوری محبوب و سودآور بازار تبدیل کرده است.

فناوری چاپ جوهرافشان حرارتی برای چاپ روی سطوح منحنی
چاپ جوهرافشان حرارتی (TIJ) مخصوصا به خاطر عملکرد عالی اش در خصوص چاپ کدها و علائم، به رقیب قدرتمندی برای چاپ جوهرافشان پیوسته (CIJ) تبدیل شده است. به عنوان مثال، با نوآوری های شرکت Funai در زمینه ی پرینت هدها که قابلیت پاشش مرکب تا فاصله ی 10 میلی متری را دارند، حالا میتوان انواع کدهای دو بعدی، تاریخ انقضا و دیگر اطلاعات متغیر محصول را با کیفیت بسیار بالا بر روی انواع سطوح گرد و منحنی چاپ کرد. این نوآوری برای آن دسته از برندهایی که نگران خوانایی اطلاعات محصولاتشان بر روی بسته بندی های خوراکی و دارویی هستند، خبر فوق العاده ایست.
یکی دیگر از مزایای عالی TIJ نسبت به CIJ این است که با استفاده از چاپ جوهرافشان حرارتی انتشار ترکیبات آلی فرار در مقایسه با چاپ جوهرافشان پیوسته تا 90 درصد کاهش میابد. همچنین این فناوری در کنار کاهش مجموع هزینه های تولید، مضرات مخفی ای که در سایر روش ها به سلامت کارکنان وارد میشود را تیز تا حد ممکن بهبود میبخشد. پس توسعه و گسترش استفاده از چاپ TIJ یکی از ترندهای مهم در سال 2021 و سال های بعد از آن خواهد بود.

کاربرد چاپ جواهرافشان در بسته بندی گسترش می یابد
صنعت بسته بندی در سال 2020 با مالکیت 55 درصد کل سهم بازار، بزرگترین سهم و سودآوری را در کل صنعت چاپ داشته و انتظار می رود این مساله در سال های پیش رو هم کماکان صحت داشته باشد. حالا این صنعت برای چاپ لیبل و بسته بندی های با کیفیت تجاری و رقابتی، از پرینترهای جوهرافشان صنعتی استفاده می کند.
چاپ جوهرافشان نسبت به روش های سنتی مزایای مختلفی دارد که از جمله ی آنها می توان به تغییر سریع سفارشات، مدیریت بهینه ی موجودی، هزینه های کمتر در سفارشات با تیراژ پایین و انعطاف پذیری بالا اشاره کرد.
همچنین با استفاده از قابلیت های چاپ جوهرافشان و مرکب های مخصوص آن، برندها می توانند بسته بندی محصولات خود را با نوآوری ها و جلوه های بصری نامحدود چاپ و تولید کنند و به این شکل محصولات خود را در بازارهای رقابتی ممتاز و متمایز کنند.
علاوه بر اینها در دنیای بعد از کرونا، سلامت و امنیت محصولات ویژه مانند داروها و خوراکی ها بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه قرار می گیرد که قسمت اعظم آن توسط چاپ علائم، کدهای امنیتی، ردیاب ها و انواع لیبل های امنیتی و محافظ محصول فراهم می شود که همه با چاپ دیجیتال با دقت و کیفیت بالا در دسترس قرار می گیرند.

جایگزین لامپ های مرکوری یووی کیورینگ
در چاپ جوهرافشان صنعتی، مرکب های یووی که با لامپ های ال ای دی عمل آوری می شوند به آهستگی جایگزین لامپ های مرکوری می شوند. مرکب های یووی ال ای دی قابلیت چاپ بر روی طیف گسترده تری از بسترها را دارند که یکی از مهمترین آنها، چاپ روی فیلم های مخصوص بسته بندی مواد غذایی حساس به حرارت است. اگرچه قانون ممنوعیت استفاده از لامپ های مرکوری که در سال 2017 در کنوانسیون میناماتا به تایید رسید حالا دیگر فسخ شده، اما عدم اطمینان های نظارتی در مورد این قانون هنوز پابرجاست. این اتفاقات همه باعث گران تر شدن لامپ های مرکوری شده که از جذابیت آنها برای استفاده در بازار کاسته است.
چاپخانه ها در کنار مرکب های یووی ال ای دی، به استفاده از مرکب های پایه آب با فرمولاسیون تازه روی آورده اند که میتوان از آنها برای چاپ روی بسته بندی های انعطاف پذیر و فیلم های نازک استفاده کرد. و جایگزین سوم هم سیستم های کیورینگ الکترون بیم هستند که از آنجایی که به آغازگرهای نوری وابسته نیستند، میتوان از آنها برای چاپ بسته بندی خوراکی ها استفاده کرد.

پرینترهای دیجیتال هیبریدی انعطاف پذیری سیستم های فلکسو را افزایش می دهند
بعد از پاندمی کرونا و با افزایش تقاضا برای تولید، یکی از روش های موثر برای افزایش سرعت تولید در بازه های زمانی کوتاه تر، استفاده از پرینترهای هیبریدی ست. پرینترهای هیبریدی با استفاده از مزایای دو روش چاپی مختلف، یک وضعیت برد برد را برای چاپخانه فراهم میکنند.
اضافه کردن یک سیستم جوهرافشان به یک پرینتر فلکسو، خط تولید را بسیار به صرفه تر میکند. از چاپ جوهرافشان میتوان برای چاپ اطلاعات متغیر، سفارشی سازی و کد زنی استفاده کرد و از چاپ فلکسو هم برای چاپ تیتراژ های بالا و به صرفه بهره مند شد.
مثلا سیستم جوهرافشان سری 3800 Colordyne برای مجهزسازی سیستم های چاپ سنتی ساخته شده که با خرید و نصب آنها، دیگر نیازی به خرید پرینترهای جوهرافشان جداگانه نیست. این سیستم ها با رنگ های پایه آب، پیگمنت های پایه آب و مرکب های یووی سازگار هستند.
سیستم های هیبریدی به خاطر مزیت های چند برابرشان، سهم قابل ملاحظه ای از بازار را به دست میگیرند و در سال های آتی نیز به رشد و توسعه ی خود در زمینه های مختلف صنعت چاپ ادامه خواهند داد.

و اما پایداری...
در دوران پساکرونا، یکی از مهمترین ترندهایی که در صنایع مختلف و مخصوصا صنعت چاپ و بسته بندی مورد نظارت دقیق قرار میگیرد، رشد اقتصادی در حین مقابل پایداری محیط زیستی ست.
کمپانی های بزرگ دنیا، از آنجایی که نسبت به تولیدکنندگان کوچکتر اثرات گلخانه ای بیشتری از خود برجای میگذارد، باید زودتر از دیگران به اهمیت، ارزش و ضرورت استفاده از روش های تولید پایدارواکنش نشان دهند. مخصوصا اینکه با وضع قوانین و مقرارت سختگیرانه ی روزافزون در دنیا، مساله ی پایداری همین حالا هم در بسیاری از کشورهای پیشرفته جزو دستورالعمل های اجباری در کارخانه ها محسوب میشود.
پس دغدغه ها و راه حل های مربوط به پایداری، یکی دیگر از ترندهای مهم امسال و سال های آتی ست که با آگاهی هرچه بیشتر مشتریان نهایی محصولات هم، هرروز بر تقاضا برای آن افزوده میشود. کاهش حداکثری زباله ها و هدررفت مواد اولیه، جایگزین کردن منابع تجدیدناپذیر و افزایش اتوماسیون در خطوط تولید از هدیایی ست که رعایت استانداردهای مربوط به پایداری برای جهان به ارمغان می آورد.
 


دیدگاه کاربران

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به "پایگاه اطلاع رسانی چاپ دیجیتال ایران"است.